O combinatie excelenta de pui cu nuci.Un aperitiv delicios si aromat!

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui cu nuci:

  • 1 piept de pui
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita de sare

Sosul de nuci:

  • 80g nuca
  • 5 fire patrunjel
  • 2 frunze de ceapa verde
  • 1 felie paine fara coaja
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita turmenic (ghimbir pudra)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita chilli pudra
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare pui cu nuci:

Taiem pieptul de pui in doua bucatele si il punem la fiert impreuna cu sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Lasam la fiert cca 45 de minute. Strecuram supa, zeama o pastram iar pieptul de pui il taiem fasii.
Turnam 1/3 cana supa peste felia de paine si o lasam 5 minute la inmuiat.
Punem intr-un blender nuca, 1 fir de ceapa verde, 3 fire patrunjel (sau 1/2 ceapa mica uscata), usturoiul si felia de paine inmuiata in supa. Mixam bine pana totul devine o pasta nu foarte moale.

pui cu nuci

Intr-un vas punem la incalzit uleiul, adaugam ghimbirul (eu nu am avut turmenic asa ca am folosit ghimbir), chilli, boia si sarea. Se amesteca rapid. Acest amestec il turnam in blender si se mai mixeaza de cateva ori. Se mai adauga cateva linguri de supa daca mai este nevoie.
In alt vas se amesteca acest sos cu pieptul de pui taiat fasii iar la final se adauga zeama de lamaie si sare. Se toaca restul de ceapa si patrunjel si se amesteca si ele.
Servim alaturi de paine prajita.

Un aperitiv delicios si aromat recomandat de Iulia's Kitchen!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui cu nuci.