Timp de preparare: 75 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort cu crema de zahar ars:
Crema :
- 1 litru lapte
- 8 oua
- 6 linguri de zahar
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
Mod de preparare tort cu crema de zahar ars:
Prima data vom incalzi laptele cu zaharul. Separat, se amesteca ouale intregi cu o lingura. Se ia laptele caldut si se toarna peste oua si se amesteca.
Intr-o cratita destul de mare vom carameliza 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei cu zahar ars pana la jumatate. Turnam amestecul de lapte si oua si dam la cuptor.
2. Acum preparam pandispanul.Separam cele 6 albusuri de galbenusuri. Batem spuma albusurile. De abia cand sunt batute bine adaugam pe rand cele 6 linguri de zahar. Continuam baterea si adaugam treptat galbenusurile. Oprim mixerul si adaugam treptat lingurile de faina amestecand usor cu o paleta de plastic.
Verificam crema de zahar ars cu un cutit, daca este facuta vom turna pandispanul deasupra.
Lasam la cuptor pentru inca cca 15 minute.Verificam cu scobitoarea pandispanul. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
3.Cand este rece punem un platou deasupra cratitei, apucam bine si rasturnam. Nu ridicam cratita, o lasam acolo si o dam la frigider fara sa o miscam ca sa nu se scurga siropul.
Lasam asa peste noapte, timp in care siropul va merge tot in blat. Dimineata scoatem cratita usor. Se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna !
O reteta propusa de: Neli Simion (ilens2006)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară