Va recomandam o tocanita cu multa boia, ungureasca, pentru ca aceasta este culoarea unei tocanite gustoase!

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tocanita de pui:

  • 6-8 pulpe de pui
  • sare
  • putin ulei
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingura de boia iute
  • 1 lingura de faina
  • aprox 300 ml supa de pui
  • o legatura patrunjel proaspat
  • 2 ardei rosii tocati
  • 4 rosii mari (sau 200 gr pasta tomate)

Mod de preparare tocanita de pui:

Intr-o tigaie caliti usor ceapa si usturoiul, iar cand devin putin sticloase presarati cu boia si faina si amestecati. Aveti mare grija sa nu se arda, pentru ca boiaua devine amara!

Stingeti cu supa de pui, adaugati si pulpele si aduceti la fierbere.
Atunci adaugati rosiile tocate (sau pasta de tomate), ardeii si verdeata.

Lasati sa mai fiarba pentru aproximativ o ora.

Puteti servi cu smantana pentru a face sosul mai cremos.

Tocanita o puteti servi fie cu paine proaspata, fie cu taitei lati.

Pe blogul Amainbucatarie gasiti mai multe retete interesante!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tocanita de pui.