Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tocanita de pui:
- 6-8 pulpe de pui
- sare
- putin ulei
- o ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura de boia dulce
- 1 lingura de boia iute
- 1 lingura de faina
- aprox 300 ml supa de pui
- o legatura patrunjel proaspat
- 2 ardei rosii tocati
- 4 rosii mari (sau 200 gr pasta tomate)
Mod de preparare tocanita de pui:
Intr-o tigaie caliti usor ceapa si usturoiul, iar cand devin putin sticloase presarati cu boia si faina si amestecati. Aveti mare grija sa nu se arda, pentru ca boiaua devine amara!
Stingeti cu supa de pui, adaugati si pulpele si aduceti la fierbere.
Atunci adaugati rosiile tocate (sau pasta de tomate), ardeii si verdeata.
Lasati sa mai fiarba pentru aproximativ o ora.
Puteti servi cu smantana pentru a face sosul mai cremos.
Tocanita o puteti servi fie cu paine proaspata, fie cu taitei lati.
Pe blogul Amainbucatarie gasiti mai multe retete interesante!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.