Timp de preparare: 120 - min
Dificultate: ridicata
Ingrediente necesare pentru rulada de porc pe pat de couscous:
- 500 g muschi de porc
- 200 g couscous
- 1 ardei kapia
- 2 morcovi
- 1 gogosar verde
- 1 ceapa rosie
- boabe de porumb (conserva)
- masline
- parmezan
- jumatate de rodie
- ghimbir macinat
- condimente pentru porc
- verdeturi italiene
- sare, piper
Mod de preparare rulada de porc pe pat de couscous:
Legumele curatate si spalate se taie marunt.
Intr-o tigaie, topim 50 g unt, adaugam legumele, lasam cateva minute la calit, iar la sfarsit adaugam porumbul si maslinele. Lasam compozitia la racit, apoi adaugam parmezanul ras si amestecam bine. In compozitie am mai adaugat o lingurita mica de gris.
Muschiul de porc se taie in doua, se bate ca pentru snitele, se unge cu sos de soia, se adauga condimentele si ghimberul.
Asezam muschiul pe o folie se staniol, adaugam peste ea legumele si o rulam usor.
Adaugam deasupra cateva seminte de rodie, invelim rulada in staniol si o dam la cuptor pentru 30-40 minute.
Preparare couscous:
Couscous-ul se prajeste inutr-un pic de ulei se condimenteaza si se toarna peste el apa fierbinte. Se fierbe timp de 8-10 minute.
Preparam si un sos de rodie din:
* 1 pahar vin rosu
* 1 pahar cu apa(in care am pus delicat si verdeturi italiene)
* seminte de rodie
* 1 lingura sos de soia
* 1 lingura amidon alimentar
Punem la fiert apa, vinul, sosul de soia, adaugam amidonul si amestecam bine, iar la sfarsit adaugam semintele de rodie.
Pe un platou asezam couscous-ul, iar deasupra rulada si apoi decoram cu sosul de rodie.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân