Timp de preparare: 120 - min
Dificultate: ridicata
Ingrediente necesare pentru rulada de porc pe pat de couscous:
- 500 g muschi de porc
- 200 g couscous
- 1 ardei kapia
- 2 morcovi
- 1 gogosar verde
- 1 ceapa rosie
- boabe de porumb (conserva)
- masline
- parmezan
- jumatate de rodie
- ghimbir macinat
- condimente pentru porc
- verdeturi italiene
- sare, piper
Mod de preparare rulada de porc pe pat de couscous:
Legumele curatate si spalate se taie marunt.
Intr-o tigaie, topim 50 g unt, adaugam legumele, lasam cateva minute la calit, iar la sfarsit adaugam porumbul si maslinele. Lasam compozitia la racit, apoi adaugam parmezanul ras si amestecam bine. In compozitie am mai adaugat o lingurita mica de gris.
Muschiul de porc se taie in doua, se bate ca pentru snitele, se unge cu sos de soia, se adauga condimentele si ghimberul.
Asezam muschiul pe o folie se staniol, adaugam peste ea legumele si o rulam usor.
Adaugam deasupra cateva seminte de rodie, invelim rulada in staniol si o dam la cuptor pentru 30-40 minute.
Preparare couscous:
Couscous-ul se prajeste inutr-un pic de ulei se condimenteaza si se toarna peste el apa fierbinte. Se fierbe timp de 8-10 minute.
Preparam si un sos de rodie din:
* 1 pahar vin rosu
* 1 pahar cu apa(in care am pus delicat si verdeturi italiene)
* seminte de rodie
* 1 lingura sos de soia
* 1 lingura amidon alimentar
Punem la fiert apa, vinul, sosul de soia, adaugam amidonul si amestecam bine, iar la sfarsit adaugam semintele de rodie.
Pe un platou asezam couscous-ul, iar deasupra rulada si apoi decoram cu sosul de rodie.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a