Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciocanele cu cartofi si sparanghel:
- 8 ciocanele
- 1kg de cartofi medii
- 300 g sparanghel
- 250 g rosii cherry
- ulei de masline
- cimbru proaspat
Dressing:
- 1 lingura miere
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet
- 1 lingura rasa de boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare ciocanele cu cartofi si sparanghel:
Preparam mai intai dresingul amestecand ingredientele mentionate mai sus. Pregatim o tava de cuptor pe care o ungem cu ulei de masline, apoi spalam ciocanelele, le stergem cu un servetel, le ungem cu dressingul si le asezam in tava in mijloc.
Curatam cartofii, ii taiem pe lung pe din doua, ii amestecam cu ulei de masline si sare si ii asezam in tava in jurul ciocanelelor. Dam la cuptor 30-35 de minute sau, in functie de cuptor, cat e necesar.
Se spala rosiile cherry si se sareaza; se lasa intregi. Sparanghelul se curata in treimea inferioara, se unge cu ulei de masline si se sareaza si el. Iar dupa 20 de minute, se scoate tava din cuptor si se asaza sparanghelul si rosiile peste cartofi si ciocanele; presaram deasupra cimbru.
Se mai lasa la cuptor 15 minute (circa) sau cat e nevoie.
O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară