Va propun o reteta delicioasa de te lingi pe degete cu cartofi si legume.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciocanele cu cartofi si sparanghel:

  • 8 ciocanele
  • 1kg de cartofi medii
  • 300 g sparanghel
  • 250 g rosii cherry
  • ulei de masline
  • cimbru proaspat

Dressing:

  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura rasa de boia dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare ciocanele cu cartofi si sparanghel:

Preparam mai intai dresingul amestecand ingredientele mentionate mai sus. Pregatim o tava de cuptor pe care o ungem cu ulei de masline, apoi spalam ciocanelele, le stergem cu un servetel, le ungem cu dressingul si le asezam in tava in mijloc.
Curatam cartofii, ii taiem pe lung pe din doua, ii amestecam cu ulei de masline si sare si ii asezam in tava in jurul ciocanelelor. Dam la cuptor 30-35 de minute sau, in functie de cuptor, cat e necesar.

ciocanele cu cartofi si sparanghel

Se spala rosiile cherry si se sareaza; se lasa intregi. Sparanghelul se curata in treimea inferioara, se unge cu ulei de masline si se sareaza si el. Iar dupa 20 de minute, se scoate tava din cuptor si se asaza sparanghelul si rosiile peste cartofi si ciocanele; presaram deasupra cimbru.
Se mai lasa la cuptor 15 minute (circa) sau cat e nevoie.

O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciocanele cu cartofi si sparanghel.