Pui cu smantanta si ciuperci, o reteta rapida si foarte consistenta

In ultima vreme am tot fost in cautare de retete rapide si cand rasfoiam una din cartile cu retete frantuzesti am pus ochii pe acest "Poulet Forestier" :) Chiar daca este foarte rapida, este plina de aroma. Pentru noi a fost un pranz delicios, dar e o reteta care poate fi pregatita si pentru o cina pe fuga.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pui cu smantana:

  • un piept si doua pulpe de pui
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 5-6 cartofi potriviti
  • 100 ml vin alb
  • 70 g unt
  • patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare pui cu smantana:

Calim puiul in untul topit, pana se rumeneste putin pe toate partile. Apoi adaugam ciupercile taiate in bucati maricele si ceapa tocata marunt. Punem sare si piper, dupa gust, si lasam sa fiarba in sucul lasat de ciuperci cam 15 minute. Punem cartofii taiati bucati mari, adaugam vinul si dam la cuptor fara capac cam jumatate de ora, pana sunt toate patrunse si lichidul a scazut.

Servim asezonat cu patrunjel si avem 125 calorii la 100 grame.

pui cu smantana si ciuperci

Pe blogul furnicuti gasiti si alte retete savuroase!

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui cu smantana.