In ultima vreme am tot fost in cautare de retete rapide si cand rasfoiam una din cartile cu retete frantuzesti am pus ochii pe acest "Poulet Forestier" :) Chiar daca este foarte rapida, este plina de aroma. Pentru noi a fost un pranz delicios, dar e o reteta care poate fi pregatita si pentru o cina pe fuga.
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pui cu smantana:
- un piept si doua pulpe de pui
- 400 g ciuperci
- 2 cepe
- 5-6 cartofi potriviti
- 100 ml vin alb
- 70 g unt
- patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare pui cu smantana:
Calim puiul in untul topit, pana se rumeneste putin pe toate partile. Apoi adaugam ciupercile taiate in bucati maricele si ceapa tocata marunt. Punem sare si piper, dupa gust, si lasam sa fiarba in sucul lasat de ciuperci cam 15 minute. Punem cartofii taiati bucati mari, adaugam vinul si dam la cuptor fara capac cam jumatate de ora, pana sunt toate patrunse si lichidul a scazut.
Servim asezonat cu patrunjel si avem 125 calorii la 100 grame.
Pe blogul furnicuti gasiti si alte retete savuroase!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară