O prajitura foarte delicioasa cu budinca si nuca de cocos.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru prajitura caciula ruseasca:

Pentru aluat:

  • 5oua
  • 150 g zahar
  • 76 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • Un praf de sare

Crema:

  • 6 albusuri
  • 450 g zahar pudra

Pentru decor:

  • Cicocolata alba si neagra
  • Crema
  • 6 albusuri
  • 450 g zahar pudra

Pentru decor:

  • 1 cutie lapte condensat
  • budinca de vanilie si 1/2 pachet unt
  • Pentru decor nuca de cocos sau alune si migdale macinate

Mod de preparare prajitura caciula ruseasca:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta din urma de topeste. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, sarea, faina si amidonul Omogenizam. Adaugam si albusurile batute spuma. Aluatul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preicalzit, la 180 de grade. Pentru crema amestecam untul cu budinca pregatita si racita.Dupa ce s-a racit blatul il taiem cu un pahar cu diametrul de 3,4 cm.Pentru fiecare prajitura avem nevoie de doua cercuri de aluat pe care le lipim cu crema. Partile laterale ale prajiturii le dam prin nuca de cocos,iar deasupra decoram cu ciocolata topita.

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura caciula ruseasca.