Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura caciula ruseasca:
Pentru aluat:
- 5oua
- 150 g zahar
- 76 g faina
- 50 g amidon
- 2 linguri cacao
- 1 pachetel praf de copt
- 1 pachetel zahar vanilat
- Un praf de sare
Crema:
- 6 albusuri
- 450 g zahar pudra
Pentru decor:
- Cicocolata alba si neagra
- Crema
- 6 albusuri
- 450 g zahar pudra
Pentru decor:
- 1 cutie lapte condensat
- budinca de vanilie si 1/2 pachet unt
- Pentru decor nuca de cocos sau alune si migdale macinate
Mod de preparare prajitura caciula ruseasca:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta din urma de topeste. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, sarea, faina si amidonul Omogenizam. Adaugam si albusurile batute spuma. Aluatul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preicalzit, la 180 de grade. Pentru crema amestecam untul cu budinca pregatita si racita.Dupa ce s-a racit blatul il taiem cu un pahar cu diametrul de 3,4 cm.Pentru fiecare prajitura avem nevoie de doua cercuri de aluat pe care le lipim cu crema. Partile laterale ale prajiturii le dam prin nuca de cocos,iar deasupra decoram cu ciocolata topita.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?