Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura caciula ruseasca:
Pentru aluat:
- 5oua
- 150 g zahar
- 76 g faina
- 50 g amidon
- 2 linguri cacao
- 1 pachetel praf de copt
- 1 pachetel zahar vanilat
- Un praf de sare
Crema:
- 6 albusuri
- 450 g zahar pudra
Pentru decor:
- Cicocolata alba si neagra
- Crema
- 6 albusuri
- 450 g zahar pudra
Pentru decor:
- 1 cutie lapte condensat
- budinca de vanilie si 1/2 pachet unt
- Pentru decor nuca de cocos sau alune si migdale macinate
Mod de preparare prajitura caciula ruseasca:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta din urma de topeste. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, sarea, faina si amidonul Omogenizam. Adaugam si albusurile batute spuma. Aluatul se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preicalzit, la 180 de grade. Pentru crema amestecam untul cu budinca pregatita si racita.Dupa ce s-a racit blatul il taiem cu un pahar cu diametrul de 3,4 cm.Pentru fiecare prajitura avem nevoie de doua cercuri de aluat pe care le lipim cu crema. Partile laterale ale prajiturii le dam prin nuca de cocos,iar deasupra decoram cu ciocolata topita.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară