Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru midii cu sos:
- 1kg midii congelate
- 400g rosii din conserva pasate bine cu ajutorul unui blender
- 2 linguri ulei
- 1 lingura unt
- 3 frunze dafin
- 3-4 catei usturoi
- oregano
- busuioc
- sare, piper
- zeama de lamaie
Mod de preparare midii cu sos:
Curatati bine midiile sub jet de apa rece. Eu am folosit un burete din sarma pentru a le curata mai bine de depunerile calcaroase. Daca gasiti midii deschise le aruncati. Le scurgeti bine de apa si incepeti sa pregatiti sosul.
Intr-o oala punem pe foc uleiul si untul. Se adauga cateii de usturoi pisati si se lasa pana incep sa miroasa. Se adauga rosiile pasate bine, condimentele si se lasa sa dea cateva clocote. Se rastoarna si midiile in sos, se invarte bine, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba impreuna 10 minute.
Dupa cele 10 minute petrecute pe foc, se scot midiile pe un platou si sosul se mai lasa cateva minute cat sa mai scada un pic.
Aruncam midiile care nu s-au deschis. La mine in poze veti observa cateva midii cu cate 2 bucatele de carne. Unele si-au lasat carnea in sos iar cochilia goala am aruncat-o asa ca le-am asezat frumos in alte cochilii primitoare.
La final turnam sosul peste scoici. Se serveste alaturi felii de lamaie si paine proaspata cu ajutorul careia puteti manca sosul ce ramane.
Absolut delicios!
Pe blogul Iuliei gasiti si alte retete delicioase!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară