Un desert preferat de toata familia.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru rulada din ciocolata:

  • 500 gr lapte praf
  • 500 gr zahar
  • 1/2 cana apa
  • 200 gr unt
  • 5-6 linguri de cacao
  • 1 esenta vanilie
  • nuca de cocos (optional)
  • putin ulei

Mod de preparare rulada din ciocolata:

Se freaca untul un pic pana devine cremos. Se imparte ochiometric in doua. Se intind pe masa de lucru 4 folii de plastic sau celofan. Se ung cu un strop de ulei.
Se amesteca intr-un bol mare 250 gr lapte praf cu cacao.
In alt bol se pune restul de lapte praf.
Intr-o oala, se pune zaharul cu apa si se lasa la foc mic sa se topeasca. Cand incepe sa fiarba compozitia, adica incepe sa faca spuma deasupra, mai lasati la fiert cca 1 minut.
Urmatorii pasi se fac cat mai rapid posibil, pentru a nu avea timp sa se intareasca ciocolata. Se toarna jumatate din acest sirop peste laptele cu cacaco si se amesteca repede, apoi se adauga jumatate din unt (de abia acum, dupa ce untul e topit, compozitia va deveni ca o lava groasa in care se amesteca mai greu). Se freaca totul pana compozitia e omogena si nu se mai vede unt.
Se imparte compozitia de ciocolata cu cacao pe 4 folii. Apoi cu degetele trecute prin ulei intindeti movilitele sub forma de foaie dreptunghiulara subtirica.
Siropul care a ramas il mai incalziti un pic pana vedeti ca incepe sa fiarba si rapid il turnati peste restul de lapte praf. Adaugati esenta de vanilie si omogenizati. Adaugati restul de unt si nuca de cocos si amestecati bine.
Impartiti ciocolata alba in 4, peste foile cu cacao si tot cu degetele trecute prin ulei intindeti foaie deasupra. Lasati totul macar 15 minute sa se racoreasca ciocolata.
Apoi, cu ajutorul foliei rulati fiecare bucata, pe partea lunga, sub forma de rulou. Dati la frigider cateva ore.
Se taie felii si se serveste. Se pastreaza la frigider.

O reteta propusa de: Mihaela Grigore (mihagrigore)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Rulada din ciocolata.