Trebuie sa se tina cont de anumite necesitati si in acelasi timp sa nu se exagereze:
1.Sa se incerce consumarea de o cantitate cat mai mica de grasimi. Se stie ca un consum exagerat creste riscul aparitiei cancerului de san, de colon sau de prostata. Ai grija sa nu consumi mai mult de 300 de mg zilnic.
2.Cat mai putini acizi grasi saturati (acestia se gasesc in alimentatia de origine animala) existenti in alimentatia zilnica. Astfel se reduce riscul bolilor cardiovasculare.
3.Sa existe un consum minim de un alt tip de acizi grasi (cei care se gasesc in uleiurile facute din seminte, in peste sau in fructele uscate). De asemenea incearca inlocuirea uleiului de floarea soarelui cu cel de masline.
4. O dieta mai mult bazata pe fructe, cereale si legume te poate mentine la fel de sanatos. Nu inseamna ca trebuie sa renunti definitiv la anumite obiceiuri ci doar sa le raresti pe cat posibil si in acelasi timp sa reduci si cantitatea consumata.
Colesterolul
Colesterolul este un tip de grasime care se gaseste in alimentele de provenienta animala.Este o grasime indispensabila insa daca nivelul acestuia este foarte ridicat exista un risc marede tromboza arteriala sau chiar infarct de miocard.
In topul alimentelor cel mai bogate in colesterol se afla: creierul, galbenusul de ou, ficatul si grasimile din carne.
Cum reducem colesterolul?
Mai putina carne. Reducerea treptata sau consumul de carne fara grasimi.
Consuma mai multe fibre vegetale. Despre vibrele vegetale poti citi mai mult in articolul: Fibrele alimentate pentru o silueta de nota 10
Nu depasi limita de 4 oua pe saptamana. Eventual evita galbenusul ( acesta este cel care contine cea mai mare cantitate de colesterol).
Dulciurile contin si ele o cantitate mare de colesterol. Cu cat mai putine, cu atat mai bine.
Mananca multe fructe zilnic.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară