Merele au proprietati vindecatoare ce nu ar trebui trecute cu vederea.
Marul se cultiva de peste 8000 de ani fiind descoperit si in urma unor sapaturi arheologice sub forma carbonizata. Romanii il consumau drept aliment si medicament insa reprezenta si un simbol al prosperitatii. In prezent se cunosc 1100 de soiuri de mere, in timp ce in Antichitate existau doar 22 de tipuri. Merele au proprietati vindecatoare ce nu ar trebui trecute cu vederea. Sunt foarte bogate in vitaminele A, B, C si contin saruri minerale, magneziu, calciu, fosfor, fier.
Substantele antioxidante existente in mere sunt benefice in cazurile de cancer, reducand in special dezvoltarea cancerului de colon. In urma unui studiu efectuat in Marea Britanie pe un numar de 4000 de persoane s-a ajuns la concluzia ca sansele de imbolnavire de cancer sunt mult mai mici pentru cei care obisnuiau sa consume in timpul copilariei cel putin un mar pe zi. Pectina este cea mai importanta substanta existenta in mar. Este folosita la gelatina alimentara si medicamente. Vindeca cicatricele redandu-le tesuturilor elasticitatea necesara si ii ajuta pe bolnavii de stomac. Desi merele sunt dulci ele contin zaharuri simple care nu maresc glicemia. Unele specii de mere va protejeaza de radiatiile solare crescand rezistenta pielii in cazul arsurilor cauzate de soare. Pentru vindecarea cistitei aveti nevoie de patru mere curatate de coaja. Coaja se usuca in cuptor si se piseaza. Se pune intr-un vas o lingura din acest praf si se lasa cu apa calda timp de 15 minute. Este indicat sa se consume 2-3 cani pe zi. Praful din coji de mere ajuta si la ameliorarea durerilor cauzate de reumatism. In cazul anemiilor, piureul de mere cu miere, consumat de 2 ori pe zi elimina oboseala si ofera o stare mult mai buna intregului organism. Pentru ulcerul gastric se tine o cura cu mere rase si se consuma aproximativ un kilogram zilnic.
Fiti frumoase cu ajutorul merelor Se poate prepara o masca pentru fata si sani (marul este un adevarat intaritor al pielii). Feliile de mar se fierb in lapte si dupa ce fierb se piseaza usor si se amesteca bine cu putin ulei de migdala si faina pana se formeaza o crema. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Pentru un ten gras, se rade un mar cu miere si se maseaza foarte bine fata. Se lasa sa actioneze 15 minute si se clateste cu apa rece.
Marul in bucatarie Consuma marul cu tot cu coaja. Aceasta contine mai multa vitamina C decat pulpa si contribuie la digestie datorita continutului mare de fibre. Este de preferat sa fie taiat cu putin timp inainte de a fi folosit ca ingredient pentru ca acesta se oxideaza destul de repede.
Merele in timpul sarcinii Daca pe timpul sarcinii se consuma mere, copii au sanse mai mici sa se imbolnaveasca de astm. Practic riscul scade la jumatate.
Otetul de mere Cura cu otet de mere se tine timp de 2 luni s poate fi reluata dupa o pauza de o luna. Otetul de mere ajuta in cazurile de: - cistite - insomnii - ameteli - sterilitate - migrene - relaxare - intoxicatii alimentare Lista afectiunilor este mult mai mare si ajuta chiar si in cazul in care doriti sa pierdeti cateva kilograme.
Stiati ca ... 1. Marul ajuta in cazul insomniilor, mai exact un ceai de mere baut inainte de culcare. 2. Un mar mancat seara face minuni daca suferi de constipatie. 3. Improspateaza respiratia si previne afectiunile gingivale. 4. Imbunatateste memoria si capacitatea de invatare daca se consuma 3 mere coapte zilnic. 5. Marul nu contine colesterol. 6. Un mar obisnuit contine 80 de calorii.
Tineti cont de faptul ca marul chiar tine departe medicul si consumati cat mai des mere! Sursa:
Delly.ro Iti recomandam si urmatoarele retete:
Tort de mere ornat cu gem Compot de mere Mere umplute Prajitura cu mere
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară