IN ACEST ARTICOL:
Este un produs de patiserie pe care il fac cu mare placere la fiecare sfarsit de saptamana, pentru ca alor mei le place extrem de mult si ies la fel ca cele facute la patiseriile adevarate.

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 4 mere zahar,
  • 2 linguri gris,
  • scortisoara
  • zahar farin

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un castron,se face o adancitura in mijloc in care se pune un praf de sare, uleiul si ouale. Se amesteca bine si se framanta si se dauga apa calduta pana se formeaza un aluat mediu tare Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios si are o suprafata lucioasa si matasoasa. Se bate aluatul pe o suprafata cu faina, pana devine suplu. Se formeaza o bila din aluat, se unge cu ulei si se lasa la rece cel putin 30 minute. Dupa acest timp, se ruleaza aluatul pe o suprafata data cu faina pana ajunge la grosimea de 7-8 mm. Se baga mainile pe sub el cu grija si se intinde pana ajunge foarte subtire. Se taie marginile groase. Merele se dau pe razatoare si se pun la calit cu 3-4 linguri de zahar si o lingura de margarina sau unt. Cand merele incep sa fiarba, in zeama lasata se pun 2-3 lingurite cu gris care fac sa se lege umplutura si de ce nu sa fie mai multa. Se adauga scortisoara pisata sau altfel de esenta dupa gustul fiecaruia. Cand aluatul este bun de prelucrat si merele s-au racit, se intinde pe masa aluatul,se taie in bucati mici pe care le intinzi in mana cat se poate si se pune umplutura modelandu-le sub forma de mini pateuri. Coacem la cuptorul incalzit in prealabil la foc tare ,15 min.Le pudram cu zahar, le asezam frumos pe platou, si...POFTA BUNA!


O reteta propusa de: Mihaela Petre (Hutzanca)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri