In general, grasimile bune (in special cele de tip Omega 3) scad nivelul colesterolului in sange, oferindu-i in acelasi timp organismului energia de care are nevoie si ajutand la o mai buna asimilare a vitaminelor liposolubile, A, D, E, si K.
Recomandari pentru un introducerea usoara a grasimilor bune in alimentatie:
Adaugati ulei vegetal (de floarea soarelui, de masline, de in, de seminte de struguri, de rapita) la salata de legume. Grasimile ajuta la o mai buna asimilare a vitaminelor si antioxidantilor (lycopen) de catre organism.
Folositi o margarina tartinabila de calitate pntru sandvisuri. O margarina buna poate furniza o cantitate importanta de grasimi bune (inclusiv de acizi grasi esentiali) si vitamine liposolubile (A, D, E).
Consumati zilnic o mana de nuci, de fistic, migdale sau seminte de floarea soarelui (preferabil neprajite).
Consumati peste gras odata sau de doua ori pe saptamana (preferabil la gratar sau la cuptor) reprezinta o alta sursa de grasimi bune.
*bazat pe recomandarile OMS 2000
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!