Conform recomandarilor specialistilor in nutritie, grasimile trebuie sa faca parte dintr-o alimentatie echilibrata, dar trebuie sa fim atenti la ce fel de grasime consumam.

In general, grasimile bune (in special cele de tip Omega 3) scad nivelul colesterolului in sange, oferindu-i in acelasi timp organismului energia de care are nevoie si ajutand la o mai buna asimilare a vitaminelor liposolubile, A, D, E, si K.

Recomandari pentru un introducerea usoara a grasimilor bune in alimentatie:

Adaugati ulei vegetal (de floarea soarelui, de masline, de in, de seminte de struguri, de rapita) la salata de legume. Grasimile ajuta la o mai buna asimilare a vitaminelor si antioxidantilor (lycopen) de catre organism.

Folositi o margarina tartinabila de calitate pntru sandvisuri. O margarina buna poate furniza o cantitate importanta de grasimi bune (inclusiv de acizi grasi esentiali) si vitamine liposolubile (A, D, E).

Consumati zilnic o mana de nuci, de fistic, migdale sau seminte de floarea soarelui (preferabil neprajite).

Consumati peste gras odata sau de doua ori pe saptamana (preferabil la gratar sau la cuptor) reprezinta o alta sursa de grasimi bune.

*bazat pe recomandarile OMS 2000


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri