In general, grasimile bune (in special cele de tip Omega 3) scad nivelul colesterolului in sange, oferindu-i in acelasi timp organismului energia de care are nevoie si ajutand la o mai buna asimilare a vitaminelor liposolubile, A, D, E, si K.
Recomandari pentru un introducerea usoara a grasimilor bune in alimentatie:
Adaugati ulei vegetal (de floarea soarelui, de masline, de in, de seminte de struguri, de rapita) la salata de legume. Grasimile ajuta la o mai buna asimilare a vitaminelor si antioxidantilor (lycopen) de catre organism.
Folositi o margarina tartinabila de calitate pntru sandvisuri. O margarina buna poate furniza o cantitate importanta de grasimi bune (inclusiv de acizi grasi esentiali) si vitamine liposolubile (A, D, E).
Consumati zilnic o mana de nuci, de fistic, migdale sau seminte de floarea soarelui (preferabil neprajite).
Consumati peste gras odata sau de doua ori pe saptamana (preferabil la gratar sau la cuptor) reprezinta o alta sursa de grasimi bune.
*bazat pe recomandarile OMS 2000
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară