Supranumit si “fructul ingerilor”, Papaya a devenit foarte cautat atunci cand s-au aflat beneficiile si puterea sa de a mentine frumusetea si tineretea. Originar din America Centrala si nordul Americii de Sud, fructul de Papaya a inceput sa fie cultivat in majoritatea zonelor tropicale, fiind apreciat atat din punct de vedere al calitatilor sale privin sanatatea cat si datorita gustului sau de caise si pepene galben.
Un alt beneficiu al consumului de Papaya este acela ca scade glicemia, fiind indicat unor diabetici.

Papaya poseda si insusiri calmante, avand actiune antibacteriana, cardiotonica, stimuleaza secretia bilei, este antipiretica (reduce febra), antihipertensiva, purgativa si antiparazitara.

Papaina, enzima din fructul de Papaya

Papaina este cea mai importanta enzima continuta in fructele si frunzele plantei tropicale de papaya. Aceasta enzima are puternice proprietati proteolitice (ajuta la digestia proteinelor), avand efecte asemanatoare pepsinei (enzima produsa de organismul uman cu un important rol in digestia alimentelor). Datorita continutului de papaina, consumul fructului de papaya este recomandat dupa mesele copioase bogate in proteine dar si lipide (papaya stimuleaza si secretia biliara cu rol primordial in digestia lipidelor), cum ar fi dupa consumul preparatelor din carne (fripturi, mici, carnati), lactate grase (smantana, cascaval), sosuri etc.

De asemenea s-a demontrat ca papaina are rezultate foarte bune in recuperarea bolnavilor operati la coloana vertebrala, avand actiune regenerativa.


Un articol de Iulia D.

sursa: www.healthy.ro

Citeste pe Healthy si:

7 secrete ale longevitatii

Cum sa combatem astenia de toamna

Ce alimente trebuie sa consumam impotriva constipatiei?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri