Papaya poseda si insusiri calmante, avand actiune antibacteriana, cardiotonica, stimuleaza secretia bilei, este antipiretica (reduce febra), antihipertensiva, purgativa si antiparazitara.
Papaina, enzima din fructul de Papaya
Papaina este cea mai importanta enzima continuta in fructele si frunzele plantei tropicale de papaya. Aceasta enzima are puternice proprietati proteolitice (ajuta la digestia proteinelor), avand efecte asemanatoare pepsinei (enzima produsa de organismul uman cu un important rol in digestia alimentelor). Datorita continutului de papaina, consumul fructului de papaya este recomandat dupa mesele copioase bogate in proteine dar si lipide (papaya stimuleaza si secretia biliara cu rol primordial in digestia lipidelor), cum ar fi dupa consumul preparatelor din carne (fripturi, mici, carnati), lactate grase (smantana, cascaval), sosuri etc.
De asemenea s-a demontrat ca papaina are rezultate foarte bune in recuperarea bolnavilor operati la coloana vertebrala, avand actiune regenerativa.
Un articol de Iulia D.
sursa: www.healthy.ro
Citeste pe Healthy si:
7 secrete ale longevitatii
Cum sa combatem astenia de toamna
Ce alimente trebuie sa consumam impotriva constipatiei?
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă