Papaya poseda si insusiri calmante, avand actiune antibacteriana, cardiotonica, stimuleaza secretia bilei, este antipiretica (reduce febra), antihipertensiva, purgativa si antiparazitara.
Papaina, enzima din fructul de Papaya
Papaina este cea mai importanta enzima continuta in fructele si frunzele plantei tropicale de papaya. Aceasta enzima are puternice proprietati proteolitice (ajuta la digestia proteinelor), avand efecte asemanatoare pepsinei (enzima produsa de organismul uman cu un important rol in digestia alimentelor). Datorita continutului de papaina, consumul fructului de papaya este recomandat dupa mesele copioase bogate in proteine dar si lipide (papaya stimuleaza si secretia biliara cu rol primordial in digestia lipidelor), cum ar fi dupa consumul preparatelor din carne (fripturi, mici, carnati), lactate grase (smantana, cascaval), sosuri etc.
De asemenea s-a demontrat ca papaina are rezultate foarte bune in recuperarea bolnavilor operati la coloana vertebrala, avand actiune regenerativa.
Un articol de Iulia D.
sursa: www.healthy.ro
Citeste pe Healthy si:
7 secrete ale longevitatii
Cum sa combatem astenia de toamna
Ce alimente trebuie sa consumam impotriva constipatiei?
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare