Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
60 min
Ingrediente:
- 500g.miez de dovleac
- 2 linguri ulei
- 150g.faina
- 1 ou
- sare
- piper macinat mare si piper macinat fin
- 4 fire salvie sau tarhon
- 3 linguri unt
Mod de preparare:
1.Se taie cuburi miezul de dovleac si se aseaza intr-o forma de sufleu ,se stropeste cu ulei si se coace cca.30 de minute in cuptorul incins.Dovleacul se zdrobeste cu furculita ,se inglobeaza faina,ulei, sare si piperul macinat fin.Din acest aluat se formeaza rulouri foarte subtiri,din care se taie bucati de 3-5 cm. lungime ,care se transforma in galuste ovale.
2.Se preseaza fiecare galusca si se fierb in apa cu sare 5 minute .
3.Se spala salvia sau tarhonul, se sterge,se rup frunzulitele si se calesc in unt fierbinte.
4.Se scurg galustele.Se aranjeaza pe farfurii impreuna cu untul cu salvie si se presara deasupra piperul macinat mare.
Pofta buna!
O reteta propusa de Vekas Maria
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie