Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
60 min
Ingrediente:
- 500g.miez de dovleac
- 2 linguri ulei
- 150g.faina
- 1 ou
- sare
- piper macinat mare si piper macinat fin
- 4 fire salvie sau tarhon
- 3 linguri unt
Mod de preparare:
1.Se taie cuburi miezul de dovleac si se aseaza intr-o forma de sufleu ,se stropeste cu ulei si se coace cca.30 de minute in cuptorul incins.Dovleacul se zdrobeste cu furculita ,se inglobeaza faina,ulei, sare si piperul macinat fin.Din acest aluat se formeaza rulouri foarte subtiri,din care se taie bucati de 3-5 cm. lungime ,care se transforma in galuste ovale.
2.Se preseaza fiecare galusca si se fierb in apa cu sare 5 minute .
3.Se spala salvia sau tarhonul, se sterge,se rup frunzulitele si se calesc in unt fierbinte.
4.Se scurg galustele.Se aranjeaza pe farfurii impreuna cu untul cu salvie si se presara deasupra piperul macinat mare.
Pofta buna!
O reteta propusa de Vekas Maria
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?