Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
60 min
Ingrediente:
- 500g.miez de dovleac
- 2 linguri ulei
- 150g.faina
- 1 ou
- sare
- piper macinat mare si piper macinat fin
- 4 fire salvie sau tarhon
- 3 linguri unt
Mod de preparare:
1.Se taie cuburi miezul de dovleac si se aseaza intr-o forma de sufleu ,se stropeste cu ulei si se coace cca.30 de minute in cuptorul incins.Dovleacul se zdrobeste cu furculita ,se inglobeaza faina,ulei, sare si piperul macinat fin.Din acest aluat se formeaza rulouri foarte subtiri,din care se taie bucati de 3-5 cm. lungime ,care se transforma in galuste ovale.
2.Se preseaza fiecare galusca si se fierb in apa cu sare 5 minute .
3.Se spala salvia sau tarhonul, se sterge,se rup frunzulitele si se calesc in unt fierbinte.
4.Se scurg galustele.Se aranjeaza pe farfurii impreuna cu untul cu salvie si se presara deasupra piperul macinat mare.
Pofta buna!
O reteta propusa de Vekas Maria
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?