Mai mult ca sigur ca in alimentatia noastra cea de toate zilele includem si varza, o leguma la indemana tuturor consumatorilor. Stiti insa care este efectul consumului de varza asupra sanatatii organismului? Administrata pe cale externa, sub forma de comprese, varza este folosita in popor drept un remediu extrem de eficient in tratarea diferitelor afectiuni: plagi usoare sau complciate, dureri reumatismale, nevralgii usoare, cefalee, ulcere la gamba, flegmoane si altele.
Rembert Dodens, medic la curtea imparatilor germani Maximilian al II-lea si al lui Rudolf in lucrarea “Istoria plantelor” mentiona: “Zeama de varza inmoaie pantecele si te scoate afara. Ea curata si vindeca vechile ulcere. Sucul de varza amestecat cu miere da un sirop care lecuieste raguseala si tusea, frunzele fierte si aplicate pe ulcerele cutanate atone le modifica si le tamaduieste. Frunzele pisate indelung si aplicate pe plagi si pe tumori, le vindeca”.

100 de grame de varza au 25 de calorii, 30 grame proteine, 0,3 grame lipide si:

50 mg de vitamina C
385 mg beta-caroten
75 mg acid folic
52 mg de calciu
270 mg de potasiu
50 mg fosfor
3 mg fier, etc

sursa: www.garbo.ro

Mai multe articole pe Garbo:

Cum sa faceti fata caniculei

Sa nu te casatoresti daca...

Horoscopul totemic

Concediu estival in functie de temperament
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri