- frunze de spanac (30-40)
- 1 kg de carne tocata de vita
- 100 g de orez
- ceapa verde
- 120 ml suc de rosii
- 2 linguri de ulei
- 150 ml bors
- 120 ml smantana
- 1 lamaie
Mod de preparare
Frunzele de spanac se spala foarte bine si se oparesc cateva secunde intr-un castronel cu apa clocotita. Se dau repede si prin apa rece si se pun deoparte pana se racesc.
Orezul se spala si el bine.
Ceapa se toaca marunt si amesteca bine cu orez. Aceasta ompozitia obtinuta se caleste foarte putin intr-o cratita. Se adauga apoi peste carne si in plus se pune patrunjel taiat marunt si 50-60 de ml de suc de rosii.
In fiecare frunza de spanac se pune compozitia obtinuta. Se unge o cratita cu ulei, se pun 4-5 foi de spanac pe fundul cratitei si aseaza sarmalele.Peste sarmale se pune restul de suc de rosii, 150 ml de bors si apa cat sa fie acoperite.
Se fierb timp de minim o ora (aproximativ 70 de minute). Dupa ce au fiert se pune si o lamaie taiata felii.
Sunt excelente cu smantana.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară