- frunze de spanac (30-40)
- 1 kg de carne tocata de vita
- 100 g de orez
- ceapa verde
- 120 ml suc de rosii
- 2 linguri de ulei
- 150 ml bors
- 120 ml smantana
- 1 lamaie
Mod de preparare
Frunzele de spanac se spala foarte bine si se oparesc cateva secunde intr-un castronel cu apa clocotita. Se dau repede si prin apa rece si se pun deoparte pana se racesc.
Orezul se spala si el bine.
Ceapa se toaca marunt si amesteca bine cu orez. Aceasta ompozitia obtinuta se caleste foarte putin intr-o cratita. Se adauga apoi peste carne si in plus se pune patrunjel taiat marunt si 50-60 de ml de suc de rosii.
In fiecare frunza de spanac se pune compozitia obtinuta. Se unge o cratita cu ulei, se pun 4-5 foi de spanac pe fundul cratitei si aseaza sarmalele.Peste sarmale se pune restul de suc de rosii, 150 ml de bors si apa cat sa fie acoperite.
Se fierb timp de minim o ora (aproximativ 70 de minute). Dupa ce au fiert se pune si o lamaie taiata felii.
Sunt excelente cu smantana.
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare