Pentru desfasurarea proceselor vitale ale organismului avem nevoie de vitamine.Trebuie sa avem grija ca prin alimentatie sa-i oferim organismului necesarul zilnic de vitamine.
Pentru desfasurarea proceselor vitale ale organismului avem nevoie de vitamine. Trebuie sa avem grija ca prin alimentatie sa-i oferim organismului necesarul zilnic de vitamine.

Fiecare aliment poate avea anumite vitamine.Legumele verzi sunt de obicei bogate in vitamine insa nu le pot contine chiar pe toate. Este necesara o alimentatie alternanta si variata.

Lipsa vitaminelor din organism poate sa provoace neajunsuri seriose legate de aspectul pielii si al parului (poti folosi si produse cosmetice care contin vitamine)

Continutul de vitamine variaza daca alimentul este crud, congelat sau fiert, conteaza enorm si modul in care a fost cultivat sau daca a fost recoltat pe timp de vara sau pe timp de iarna. Pentru a pastra cat mai mult vitaminele din alimente este important sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

1. Nu pastra prea mult timp fructele si legumele. Dupa 48 de ore de depozitare, legumele verzi pierd 80% din vitamina C.

2. Pastreaza legumele in ambalaje inchise si departe de lumina.

3. Nu curata legumele si fructele cu mult timp inainte de a le folosi.

4. Daca vrei sa pregatesti un suc este recomandat sa-l fac si sa-l bei imediat astfel incat sa nu exista o perioada prea mare intre momentul in care ai pregatit sucul si cel in care l-ai consumat.

5. Nu tine prea mult legumele in apa.

6. Incearca sa sarezi legumele dupa fierbere si nu inainte.

7. Daca ai nevoie de fructe fierte, fa acest lucru fara sa le cureti de coaja.

8. Vitaminele se pot pierde odata cu vaporii de apa.

9. Prepararea in abur limiteaza pierderea de vitamine.

10. Cu cat se incalzeste mai mult un aliment cu atat se pierde din vitamine.

11. Legumele conservate trebuie sa fie pastrate intr-un loc ferit de lumina soarelui.

12. Inainte de a fierbe legume sau fructe este indicat sa le tai in bucati mari.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri