Nu e bine nici sa ai prea mult colesterol, dar nici deloc. Este necesar, dar intr-o cantitate moderata.
Alimentele care provoaca cresterea colesterolului sunt: ficatul, ouale, maioneza, untul, cascavalul, mezelurile.
Pe de alta parte alimentele care nu cresc nivelul colesterolului sunt: salatele, pestele, fructele, lactatele (degresate).
Putina miscare zilnica face minuni in orice problema medicala, fa tot posibilul sa nu fii prizoniera sedentarismului si mergi la sala, la aerobic, alearga prin parc.
Valori ale colesterolului :
Intervalul de referinta pentru nivelul colesterolului este urmatorul:
- mai mic de 200 mg/dl este convenabil (de preferat sa fie in jur de 180)
- intervalul 200-240 mg/dl arata ca trebuie sa fii atenta in privinta acestei probleme
- daca depaseste 240 mg/dl deja acest nivel este riscant
Cantitatea din organism de colesterol creste in functie de fiecare persoana: de ce fel de mancare consuma, ce medicamente ia, stilul de viata, alte boli.
Va recomandam o dieta care reduce nivelul colesterolului dar si ajuta sa slabesti.
Ziua 1
Mic dejun:
- un pahar de suc de lamaie
- o felie de paine prajita cu branza dietetica sau sunca de pui
- o lingura de miere de albine
Pranz:
- 300 de g peste fiert sau la gratar
- o salata verde
- un pahar de suc de portocale (natural)
Cina:
- 2 kiwi
- 250 g orez fiert cu morcovi si ciuperci
- 1 porumb fiert
Ziua 2
Consuma doar peste la gratar sau fiert.
Macroul, tonul si somonul sunt indicati in dieta pentru echilibrarea colesterolului in sange.
Ziua 3
Mic dejun:
- o cana de ceai de anghinare
- o lingura de miere de albine
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?