Gateste fara colesterol!

12:07, 10 Iulie 2007 publicat în Mancare sanatoasa

Colesterolul a devenit o problema de sanatate din ce in ce mai frecventa.
Colesterolul a devenit o problema de sanatate din ce in ce mai frecventa.

Stilul de viata haotic si alimentatia necorespunzatoare provoaca aparitia problemelor cauzate de colesterol. Grasimile si mancarurile de la fast-food desi sunt bune pe moment, ele afecteaza mult mai mult decat ne-am putea imagina.

Solutia nu este data de medicamente. Ne multumim sa luam pastile si rezolvam doar pentru o perioada de timp situatia pentru ca in momentul imediat renuntarii la pastile nivelul colesterolului sa creasca. Solutia sta in felul nostru de a ne hrani si avea o viata sanatoasa.

Avem nevoie de grasimi insa nu in cantitati exagerate. Printre alimentele pe care ar trebui sa le evitam se numara: mezelurile, ouale, maioneza, ficatul. Alimente ce ar trebui sa nu lipseasca din alimentatie: peste, fructe, lactate degresate.

Valori ale colesterolului pe care le intalnim pe rezultatele de la analize:

- nivelul normal este sub 200 ml/dl
- o atentie speciala trebuie acordata daca nivelul este intre 200 ml/dl si 240 ml/dl
- riscul este ridicat daca depasteste valoarea de 240 ml/dl

Jeleu de caise


Urmatoarea reteta de jeleu de caise te va racori pe tine si pe intreaga ta familie in aceasta perioada a anului extrem de calduroasa.

Ingrediente

  • 400 g caise confiate
  • 450 ml suc de portocale
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri miere
  • 2 lingura gelatina
  • 6 linguri apa fierbinte
  • portocale, frisca vegetala, ciocolata pentru ornat (cantiatea pentru fiecare este in functie de gusturi)

Mod de preparare

Sucul de portocale trebuie sa fie natural si sa nu se adauge niciun fel de indulcitor. Sucul se pune la fiert, se adauga caisele si se lasa la fiert 10-15 minute. Dupa ce fierbe se pune la racit.

Se amesteca bine (se poate folosi mixerul) pana devine o compozitie omogena. In aceasta compozitie se pune mierea, zeama de lamaie si apa cat sa fie aproximativ 900 ml.

Pentru ca gelatina sa se inmoaie se tine in putina apa rece cateva minute si apoi in apa fierbinte pentru dizolvare.

Gelatina se pune peste amestecul de caise si se amesteca bine.
La sfarsit se pune in vase mici si se baga la frigider.

Jeleul se serveste rece si poate fi ornat cu frisca, felii de portocale si ciocolata rasa.

Pofta buna!

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri