19 Mai 2010 publicat în Mancare sanatoasa 10 share-uri

Salata de citrice, piept de pui la gratar, supa de rosii, compot de mere cu zaharina, somon la cuptor cu lamaie si ulei de maslin -iata 5 preparate delicioase recomandate de nutritionistii de la American Diabets Association pentru a se include in meniul unui diebetic.

Chiar daca suferi de diabet, asta nu inseamna ca nu te poti bucura de aromele, gusturile sau placerile pe care ti le ofera diferite alimente sau mancaruri. Exista numeroase preparate, la fel de bune si sanatoase pentru toata lumea, de care diabeticii se pot bucura fara griji.

Iata 5 preparate delicioase recomandate de nutritionistii de la American Diabets Association a se include in meniul unui diebetic :

Salata de citrice are doar 65 de calorii pentru o persoana, este extrem de sanatoasa si delicioasa. Ai nevoie de 4 clementine, 5 portocale, 3 grepfruit. Stropeste fructele taiate in bol cu suc de lamaie si portocala si adauga putin praf de vanilie. Pastreaza salata o ora si jumatate in frigider si apoi bucura-te de gustul delicios si proaspat.

Pieptul de pui la gratar este la fel de bun si contine putine calorii. Reprezinta o masa usoara, nu necesita efort pentru a o prepara iar insotita de o salata proaspata de legume, poate avea un gust si mai bun, iti poate furniza si mai multa sanatate si energie.

Supa de rosii, aromata, are doar 45-50 de calorii pentru o portie. Este buna atat rece cat si calda. In plus, este foarte satioasa. Avand un continut caloric atat de mic, o poti consuma intr-o cantitate mai mare, cu avantajul ca iti asiguri si necesarul de vitamine si minerale, dar si un substantial aport hidric.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Compotul de mere cu zaharina este usor de preparat, un desert racoritor si bun. Zaharina poti adauga dupa gust iar pentru un plus de aroma, nu uita sa presari putina scortisoara.

Somonul la cuptor cu lamaie si ulei de masline este recomandat persoanelor care sufera de diabet. Savoarea, aroma si modul usor de prepare il fac ideal pentru o cina rapida. In acelasi timp, somonul aduce organismului aportul necesar de proteine. Poti adauga si o salata de spanac, cu ciuperci si mozzarela, o salata sanatoasa si plina de vitamine. Nu uita sa adaugi putin otet balsamic si ulei de masline. Este bine sa folosesti cat mai putina sare, in schimb piper poti folosi cat doresti. O astfel de salata contine: 140 calorii, carbohidrati 14 gr, proteine 13 gr, grasimi 5 gr, fibre 6 gr, colesterol 1 mg.

Iata ca se poate manca sanatos, dietetic si bun. Preparatele pentru diabetici sunt la fel de gustoase, aromate, diversificate. Nu uita sa mananci corect si echilibrat in fiecare zi. Pofta buna!

HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Mai multe informatii si sfaturi despre diabet si problemele de nutritie se pot gasi pe site-ul singurului targ de nutritie si diabet din Romania: www.expodiabet.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri