Pentru a-si mentine continutul de vitamine, legumele trebuie congelate imediat dupa ce au fost culese, fara a fi depozitate in prealabil.

Atunci cand mergem la cumparaturi, ne aflam in situatia de a alege dintr-o gama diversificata de sortimente de legume, atat proaspete, cat si congelate. La prima vedere, varietatea nu poate fi decat in avantajul nostru, insa uneori devine dificil sa iei cea mai potrivita decizie, cand suntem inconjurati de o oferta prea bogata. in cadrul campaniei „Pentru o viata echilibrata”, Maggi recomanda consumul de legume, indiferent de sezon, si ofera sfaturi pentru cele mai potrivite metode de preparare si conservare a acestora, astfel incat sa isi pastreze valorile nutritive in timp.

Pentru a-si mentine continutul de vitamine, legumele trebuie congelate imediat dupa ce au fost culese, fara a fi depozitate in prealabil.

In cazul legumelor ce urmeaza a fi consumate proaspete, acestea trebuie transportate in cele mai bune conditii si apoi depozitate intr-o incapere racoroasa, de exemplu in camara, unde vor fi pastrate pe o perioada scurta de timp.

Citeste si:
Dieta Keto, stilul de viață care învață organismul să ardă toate...
Dieta Keto, stilul de viață...

Este bine de retinut ca atat legumele proaspete, cat si cele congelate sau conservate, pot avea un aport semnificativ de vitamine daca sunt preparate in mod corect. De exemplu, in cazul legumelor congelate nu este recomandata dezghetarea inainte de a le gati, iar apa trebuie incalzita si apoi adaugate legumele.

Daca preferati legumele conservate, gatiti-le in sucul lor propriu si nu le lasati sa fiarba indelungat. Este recomandat sa nu le amestecati in mod excesiv, in momentul in care le gatiti. Odata preparate, utilizati cuptorul cu microunde pentru a le reincalzi.

Citeste si:
MIX pentru dascăli
MIX pentru dascăli


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri