Diferite tipuri de grasimi; unde le putem gasi si care este rolul lor?
Termenul „grasime” este asociat cu grasimile saturate si nu cu cele esentiale.
„Grasimea” are in general o conotatie negativa.
Consumatorii au auzit de multe tipuri diferite de grasimi (in special in tarile dezvoltate), insa cunostintele lor sunt limitate. stiu in general ca omega 3 este o grasime „buna” si ca grasimile saturate sunt „rele”.
Numai 54% stiu ca acizii grasi esentiali omega 3 si omega 6 SUNT grasimi.
Consumatorii pot identifica produsele cu o imagine sanatoasa, cum ar fi somon, avocado si nuci, insa nu pot identifica sursele bogate in grasimi esentiale, cum ar fi uleiurile vegetale si margarina tartinabila de calitate.
Populatia care a facut obiectul studiului
Studiul s-a derulat in 16 tari, pe o populatie totala de 3.200 de respondenti. Interviurile au avut loc in doua perioade: noiembrie – decembrie 2007 (valul 1) si august – septembrie 2008 (valul 2). Interviurile din valul 1 s-au desfasurat prin telefon si fata-in-fata, in timp ce interviurile din valul 2 s-au realizat pe internet sau fata-in-fata. Au fost intervievate 200 de persoane cu varstele cuprinse intre 18 si 70 de ani din fiecare tara in fiecare val, acestea fiind persoane care aleg produsele pentru gospodarie jumatate sau mai mult de jumatate din timp. Studiul a fost realizat de Millward Brown (UK).
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei