In Europa, varza se cultiva de peste 4000 de ani insa recent, oamenii de stiinta au descoperit ca varza este buna si in profilaxia cancerului. Consumata pe cale interna, ca salata, fie sub forma de suc proaspat sau fiarta inabusit, varza poate trata cu succes afectiunile aparatului digestiv si nu numai
Rembert Dodens, medic la curtea imparatilor germani Maximilian al II-lea si al lui Rudolf in lucrarea “Istoria plantelor” mentiona: “Zeama de varza inmoaie pantecele si te scoate afara. Ea curata si vindeca vechile ulcere. Sucul de varza amestecat cu miere da un sirop care lecuieste raguseala si tusea, frunzele fierte si aplicate pe ulcerele cutanate atone le modifica si le tamaduieste. Frunzele pisate indelung si aplicate pe plagi si pe tumori, le vindeca”.

100 de grame de varza au 25 de calorii, 30 grame proteine, 0,3 grame lipide si:

50 mg de vitamina C
385 mg beta-caroten
75 mg acid folic
52 mg de calciu
270 mg de potasiu
50 mg fosfor
3 mg fier, etc.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri