Francezii sufera de mult mai putine boli cardiovasculare datorita alimentatiei diferite. Ei consuma foarte multe legume si fructe, rareori le prefera preparate termic.
Este primordial pentru acestia ca orice preparat daca este bun sa fie automat si sanatos. Sa existe o armonie perfecta intre aceste doua elemente.
Cuisine nouvelle
Bucataria frantuzeasca a lansat in anul 1973 niste reguli care sa defineasca un stil de a gati si care ar trebui sa fie urmate in timpul prepararii retetelor culinare.
- Nu se fierbe prea mult.
- Nu se folosesc sosuri brune sau albe.
- Tot timpul se cerceteaza ceea ce se poate invata nou.
- Se iau in considerare produsele dietetice.
- Se pune un accent deosebit pe meniurile usoare.
- Se evita fermentarea si marinatele pentru preparatele culinare.
- Se folosesc doar produse de calitate si cel mai important: sa fie proaspete.
- Sa nu se puna un accent exagerat pe modernism.
- Nu se minte cand se prezinta preparatul.
- INVENTIVITATEA este foarte importanta.
Acest stil este de fapt fiecare specialitate in parte, pe regiuni. Fiecare zona are un stil anume de a transforma gatitul intr-o adevarata arta.
Nu are importanta cat dureaza pregatirea mancarurilor, in Franta timpul este pur si simplu ignorat si intreaga atentie este oferita preparatului in sine.
Cuisine bourgeoise
Cuisine bourgeoise sau altfel spus bucataria burgheza. Acesta curpinde un stil culinar adaptat dupa gusturile persoanelor burgheze. In acest stil se regasesc numeroase metode complexe de pregatire a mancarurilor.
Francezii sunt incantati de fiecare preparat pe care il gusta si aceasta incantare se poate vedea dupa modul in care savureaza fiecare bucata in parte.
Pentru francezi a gati este echivalent cu a face arta!
Sursa: Delly.ro
Afla mai multe despre domeniul vast al lifestyle-ului culinar, invata mai multe retete pe Delly.ro. Noi iti recomandam urmatoarele articole:
Fibrele alimentare- silueta si digestie de nota 10
Pro sau contra junk food?
Prajiturele cu scortisoara
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani