IN ACEST ARTICOL:
Frigiderul este o modalitate de a-ti da seama cat de bine se hranesc proprietarii acestuia.
Frigiderul este o modalitate de a-ti da seama cat de bine se hranesc proprietarii acestuia.

Practic existenta sau lipsa unor alimente din frigider pot anunta o eventuala afectiune.

Exista doua modele de frigidere: cel gol contine mai putin de trei tipuri de mancare iar cel adecvat cel putin trei tipuri de feluri de mancare in cantitati suficiente si de o calitate superioara. Un studiu efectuat timp de un an arata ca o persoana cu un frigider gol are sanse crescute sa se interneze in spital fata de cea cu un frigider adecvat (sansele sunt de 38%).

In luna iunie a acestui an s-a efectuat un studiu numit "frigiderul" la noi in tara. Acest studiu a incercat sa urmareasca ce consuma romanii, in functie de varsta, venituri si zona in care locuiesc. S-a efectuat pe un esantion feminin din zona urbana avand intervalul de varsta 25-60 de ani. Aceste femei erau responsabile cu aprovizionarea produselor consumate in casa lor.

Astfel 70% dintre romanii consuma paine alba si 50% dintre ei consuma zarzavaturi si legume.

Branza nu are un loc special in frigider si nu este consumata zilnic, pe de alta parte 40% consuma lactate zilnic.

Felurile de mancare pregatite in propria bucatarie sunt si ele la fel de consumate: supele si ciorbele ocupa un procent de 55%, salatele 30% si cartofii prajiti 8%.

Ce contine frigiderul romanului?

Carnea cea mai frecvent intalnita in frigider este carnea de pui., in aprozimativ 68% din cazuri, carnea de porc intr-un procentaj de 40%, pestele cu 28% si carnea de vita 25%.

Persoanele care au copii dau si mai multa atentie micului dejun (mezeluri, lactate) dar si dulciurilor, orezului si pastelor fainoase.

Pe timpul verii lichidele sunt mult mai consumate, la fel si inghetatele. 22% dintre romani consuma apa minerala iar sucurile se regasesc intr-un consum zilnic de 18% acidulate si 13% neacidulate.

Persoanele in varsta prefera mancarurile traditionale iar tinerii sunt iubitori de fast-food si dulciuri.

In functie de zone, in Moldova se consuma mai multe legume si zarzavaturi si se conuma mai putine dulciuri, mezeluri, conserve, fructe in comparatie cu Transilvania si Muntenia.

Din punct de vedere al veniturilor, cei cu venituri medii si mari prefera preparatele rapide care nu necesita timp prea mult iar cei cu venituri mici consuma paste fainoase, peste, orez.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri