Oare exista femeie pe lumea asta care sa nu iubeasca ciocolata? Si sa nu ne ascundem dupa deget, sunt destui barbati care, desi nu recunosc, ar lasa berea pentru o bucata de ciocolata...
Ciocolata ajuta inca de atunci la cresterea pulsului si la ridicarea moralului, aceasta proprietate bazandu-se pe continutul ei in feniletilamina si cofeina. Asadar, daca vremea umeda din Anglia poate duce la stari depresive, ciocolata britanica rezolva problema.

Iata un TOP 5 al ciocolatelor din Regatul Unit si locatiile unde le puteti degusta direct.

1. Cadbury World (Birmingham)

Cea mai celebra marca de ciocolata din Marea Britania si-a deschis primul magazin in 1824. Fondatorul sau, John Cadbury a creat prima sa bautura din ciocolata folosind o reteta adusa din Jamaica de cercetatorul Sir Hans Sloane. Astazi, Cadbury este unul dintre cei mai mari producatori de ciocolata din lume. Grupul de companii Cadbury Schweppes a cumparat fabrica de ciocolata Kandia Excelent din Romania. Grupul intentioneaza sa se desparta in doua companii diferite, prima, Cadbury specializata pe productia de ciocolata, iar cea de-a doua Schweepps pe productia de bauturi racoritoare (Schweeps si Orangina). Ei bine, Cadbury World din Birmingham este una din cele mai mari atractii locale din punct de vedere turistic. Aici, intr-un paradis al ciocolatii, puteti afla mai multe despre istoria Cadbury, puteti intelege si observa procesul de fabricare al ciocolatei si puteti descoperi istoria acesteie de-a lungul anilor. Deasemenea aici puteti sa va implicati si fizic in activitati care se bazeaza pe contactul direct cu ciocolata: puteti scrie cu ciocolata sau o puteti savura. Este recomandat sa va rezervati biletele de intrare din timp pentru a evita cozile foarte lungi. Mai multe detalii interesante puteti afla pe siteul oficial al Cadbury World.

2. Charbonnel et Walker (Londra)

Charbonnel et Walker s-a deschis in 1875 cand doamna Charbonnel, care lucrase in echipa ciocolatierului parizian Maison Boissier s-a asociat cu doamna Walker din Anglia. Astazi, Charbonnel et Walker este inca producatorul de ciocolata oficial al Casei Regale. Printre specialitatile unice ale companiei se numara ciocolata de violete sau trandafiri (ciocolata cu crema bazata pe esente din flori), trufele de capsuni sau capucino sau sosul de trufe.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri