Preferam sa ne trezim, sa facem rapid un dus, sa bem cafeaua, ne luam geanta si sa iesim pe usa. Uitam insa ca anumite obiceiuri de dimineata stau la baza sanatatii noastre, cum ar fi micul dejun, chiar daca acesta necesita sa ne trezim cu jumatate de ora mai devreme.

Dimineata suntem atat de somnorosi incat parca am renunta la orice pentru doar 5 minute de somn in plus. Preferam sa ne trezim, sa facem rapid un dus, sa bem cafeaua, ne luam geanta si sa iesim pe usa. Uitam insa ca anumite obiceiuri de dimineata stau la baza sanatatii noastre, cum ar fi micul dejun, chiar daca acesta necesita sa ne trezim cu jumatate de ora mai devreme.

5 motive ca sa nu renunti la micul dejun

1. S-a demonstrat in urma unor studii de nutritie ca cei care mananca dimineata sunt mai slabi. Asadar, daca v-ati decis sa urmati o cura de slabire, va trebui sa va obisnuiti cu micul dejun.

2. Daca mancati dimineata aveti mai putine “sanse” sa faceti un infarct. De e aceasta? Studii medicale au scos la iveala faptul ca dimineata, dupa trezire, sangele are tendinta spre coagulare, iar daca il mobilizati spre intestine si stomac prin ingerarea de alimente potentialul coagulant scade destul de mult. Statisticile arata ca majoritatea infarctelor au loc dimineata, intre orele 7 si 12.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Cum să alegi componente pentru baia ta Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

3. Daca luati micul dejun cu regularitate va cresteti durata de viata si mortalitatea scade cu 50%. Mai exact, traiti mult mai mult peste medie si totodata mai sanatos. Se pare ca cei care nu mananca dimineata au riscuri de imbolnavire si scurtare a duratei de viata comparabile cu cele din cazul fumatului.

4. Mancarea de dimineata reprezinta cea mai buna sursa de energie, caci tot dimineata sunt secretati o serie de hormoni care interfera cu nutrientii pe care ii gasesc in sange, ajunsi acolo in urma ingerarii de alimente. Astfel, veti fi mai eficienati la serviciu, mai bine dispusi si totodata veti avea capacitatea de a efectua efort fizic dublu fata de cei care nu obisnuiesc sa ia micul dejun. Totodata masa de dimineata elimina depresia.

5. Va va surprinde aceasta afrimatie, insa nutritionistii au ajuns la concluzia ca cei acre nu iau micul dejun sunt... mancacioasii. Aceasta pentru ca dimineata corpul nu are resursele si nutrientii necesari dezvoltarii activitatilor, iar senzatia de foame creste foarte mult pentru a suplini necesarul de nutrienti.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Smiley se mută în America. Adevăratul motiv pentru care părăsește România De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții

Trebuie sa mai stiti ca la masa de dimineata nu se mananca dulciuri decat in cantitati foarte mici si la finalul mesei propriu-zise. Sunt recomandate alimentele pe care nu obisnuiti sa le mancati in restul zilei, cum ar fi cerealele cu lapte, branza etc. De asemenea nu trebuie sa manacati foarte mult.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole despre alimentatie pe Healthy.ro:

Dieta anti-oboseala

Dieta pentru protejarea ficatului

Da sau nu regimului vegetarian?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri