Este bine sa aflam cat mai multe informatii despre alimentatie, acestea fiind foarte folositoare atunci cand vrem sa mancam sanatos. Acestea ne ajuta sa ne intelegem mai bine corpul, nevoile si sa ocolim capcanele unei alimentatii gresite. Daca nu aveti timp sau inspiratie. iata o propunere de meniu delicios si sanatos care nu va va rapi prea mult din programul deja stabilit.
Micul dejun
Prima masa a zilei e foarte importanta pentru ca ea ne furnizeaza energia necesara unei zile de munca. Satui fiind de cereale cu lapte, de multe ori consideram ca o cafea la serviciu este indeajuns, dar pe termen lung aceasta alegere ne poate duce la boli precum gastrita sau ulcerul.
Un mic dejun sanatos poate contine:
Fructe si legume
Cereale
Lactate-lapte, iaurt, branza
Oua fierte, unt de arahide, carne usoara sau peste-toate bogate in proteine
Este de recomandat ca la micul dejun sa se consume mai multe vitamine si minerale si mai putine grasimi. Prima masa a zilei trebuie sa fie variata, sa contina atat carbohidrati complecsi , cat si proteine. Aceasta combinatie ne ofera vitalitate si indeparteaza senzatia de foame pentru mult timp.
Unele din alimentele pe care ar trebui sa le evitam la micul dejun sunt:
Briosele
Gogosile
Produsele de fast-food
Un exemplu de mic dejun sanatos ar fi shake-ul de fructe.
Pentru acest mic dejun avem nevoie de:
Un blender
Suc de fructe
Fructe proaspete
Iaurt
Zahar pudra
Fructe uscate
Mod de preparare:
Pui 350ml suc de portocale, mere sau ananas in blender. Adaugi 115g fructe proaspete taiate (banane, piersici, ananas, mango etc). Adaugi trei linguri de iaurt, o lingura de stafide sau de alte fructe uscate. Amesteci pana totul devine o pasta subtire. Continutul se bea.
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani