12:03, 18 Martie 2008 publicat în Lifestyle culinar

Tot auzim de bune maniere la masa si tot primim lectii. Astazi iti reamintesc cateva din bunele maniere pe care ar trebui sa le ai la masa.

Tot auzim de bune maniere la masa si tot primim lectii. Astazi iti reamintesc cateva din bunele maniere pe care ar trebui sa le ai la masa.
Despre acesta tema s-a discutat si in articolul: Cele mai importante 10 maniere la masa

Cand se merge in vizita nu se ajunge prea devreme insa nici prea tarziu. Incearca sa te incadrezi in “sfertul academic”. Despre invitatii la masa poti afla mai multe din articolul: Invitatie la masa

Gazda serveste fiecare invitat incepand din dreapta sa.



Salatele si platourile trebuie sa fie insotite de cate o lingura si o furculita pentru ca invitatii sa se poata servi cu usurinta.

Sosul din farfurie nu trebuie sa fie absorbit cu o bucata de paine.

Cand servesti ceva de pe un platou nu sta sa alegi cea mai buna bucata. Ia ce e in dreptul tau fara sa stai prea mult timp pe ganduri.

Salata nu se taie cu cutitul ci se serveste doar cu furculita.

Feliile de paine se rup cu mana si nu se taie.

Nu vorbi cu gura plina.

Nu soarbe supa cu zgomot, cat mai multa liniste cu atat mai bine.

Tacamurile se aseaza in felul urmator: la drepata se pune lingura, cutitul cu partea ascutita spre farfurie, cutitul mic pentru peste. La stanga se pune furculita obisnuita si cea de peste. Lingurita se aseaza in fata farfuriei.

Nu tine scobitoarea in gura, de fapt ar trebui sa se evite folosirea scobitorilor.

D


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri