Cina e gata în cateva minute! Iată cum să prepari legume congelate delicioase la air fryer

Așa poți face legume congelate perfect la Air Fryer cu doar 2 minute de pregătire! Este mai rapid decât să le prăjești, iar legumele ies la fel de delicioase.

Legumele prăjite sunt una dintre modalitățile preferate de a savura legumele. Și tu, uneori, ai suficientă răbdare să aștepți 30-40 de minute pentru a se găti. De aceea, legumele congelate preparate la friteuza cu aer au un loc special în inima ta.

După ce experimentezi cu fiecare legumă, de la conopidă, la dovlecel, vei vedea că poți face orice să funcționeze. Poți face chiar și chipsuri de varză cu friteuza! Câteva legume de bază congelate aruncate în friteuza cu aer sunt cel mai bun truc pentru o masă sănătoasă dacă nu ești neapărat îndemânatic.

De ce această rețetă cu legume congelate este aprobată de nutriționiști

  • Ușoară și rapidă

Deoarece folosești legume de la congelator, ele nu mai trebuie tăiate cubulețe. Timpul de pregătire durează doar 2 minute în total, iar timpul de gătire este de doar 15 minute.

  • Lot mic

Această rețetă este grozavă pentru studenții fără un cuptor sau pentru oricine care face o porție mai mică de mâncare. Nu este nevoie să faci o tavă plină cu legume prăjite la cuptor când ai o friteuză cu aer!

  • Prietenoasă cu bugetul

Mâncarea sănătoasă nu trebuie să lase daune în portofel. Legumele sunt o opțiune accesibilă, care are un raport bun de nutrienți, la fel ca fructele congelate.

Ingrediente

Legume congelate – majoritatea legumelor vor funcționa. Alege dintre legume amestecate, conopidă, broccoli, morcovi, fasole verde sau chiar varza de Bruxelles.

Condimente – esențialele precum sarea, piperul negru, pudra de usturoi și pudra de ceapă sunt singurele condimente de care vei avea nevoie pentru această rețetă. Simte-te liber să utilizezi și alte condimente și amestecuri de condimente care-ți plac.

Ulei de măsline – acesta este uleiul ideal pentru a ajuta legumele să fie prăjite și caramelizate. Uleiul de măsline poate fi înlocuit cu ulei de avocado sau orice alt ulei de gătit cu aromă neutră la alegere.

Parmezan – opțional, dar foarte recomandat. După părerea multora, brânza + legumele sunt o pereche făcută în rai! Adăugarea unui strop de brânză parmezan la sfârșitul gătitului este o modalitate excelentă de a adăuga și mai multă aromă, astfel încât să te poți bucura cu adevărat de legume.

Cum prepari?

Adaugă legumele direct în coșul friteuzei cu aer. Nu e recomandat să folosești hârtie de copt pentru această rețetă, deoarece va avea ca rezultat mai multe legume ude. Se adaugă uleiul de măsline și se condimentează cu sare, piper negru, praf de usturoi și praf de ceapă. Se amestecă pentru a combina.

Se prăjește amestecul la aer timp de aproximativ 7 minute. Agită coșul și scurge orice exces de apă din partea de jos a coșului. Se prăjește totul la aer pentru încă 7-9 minute. Dacă folosești brânză parmezan, pudrează cu parmezan și mai lasă totul la gătit pentru încă un minut.

Înlocuiri și variații

Pentru a face fără gluten: Această rețetă este în mod natural fără gluten.

Pentru a face fără lactate: parmezanul are în mod natural un conținut scăzut de lactoză și poate fi potrivit pentru cei cu intoleranță la lactoză. Dacă vrei să pregătești o masă complet fără lactate, sari peste parmezan sau folosește o altă brânză fără lactoză la alegere.

Pentru a face fără nuci: Această rețetă este în mod natural fără nuci. Aceasta este o rețetă de bază excelentă pentru legume la friteuza cu aer perfect gătite de fiecare dată.

Condimentele pot fi schimbate în funcție de preferințele tale. Unele opțiuni excelente includ:

  • Picant: adaugă 2 lingurițe de sos sriracha înainte de prăjire;
  • Dulce-picant: adaugă 1,5 lingură de miere și 1 linguriță de sos sriracha înainte de prăjire;
  • Usturoi și parmezan: adaugă 1-2 căței de usturoi tocați și 3 linguri de brânză parmezan în legumele tale înainte de prăjire. În ultimul minut, acoperă cu încă 1 lingură de brânză parmezan.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri