Ce poate fi mai îmbucurător decât un desert delicios servit după masă? Toată lumea iubește deserturile, iar dacă acestea sunt făcute în casă, atunci nu reprezintă o foarte mare amenințare pentru sănătate sau pentru cifra de pe cântar.

Prin urmare, în acest articol ne propunem să discutăm despre deserturi!

Mai precis, ne propunem să îți prezentăm 3 deserturi super delicioase pe care le poți pregăti și tu acasă. Dacă ai poftă de ceva dulce, dar nu știi ce anume să încerci, iată care sunt recomandările noastre:

1. Lapte de pasăre

Nu puține sunt persoanele care spun că laptele de pasăre este de departe cel mai bun desert iar noi suntem de acord cu ele. Mai mult decât atât, atunci când ne gândim la desertul lapte de pasăre, ne amintim în mod automat de copilărie.

Prin urmare, oare cum se face laptele de pasăre? Nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Va trebui să pregătești următoarele ingrediente:

  • un litru de lapte;
  • 8 gălbenușuri de ou;
  • 200-250 grame de zahăr, în funcție de preferințe;
  • praf de sare;
  • 3 plicuri de zahăr vanilat.

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a face crema. În ceea ce privește bulgării de spumă, vei folosi următoarele ingrediente:

  • 8 albușuri;
  • praf de sare;
  • 1 plic de zahăr vanilat.

Decorul îl vei face după propriile preferințe. Modul de preparare nu este foarte complicat. După ce ai pregătit toate ingredientele, fierbe laptele cu zahărul vanilat. Albușul va trebui bătut cu praful de sare. Poți include și puțin zahăr, pentru ca ei să fie mai dulci.

Albușurile se vor bate până rezultă o spumă tare. Poți folosi și zahăr vanilat, pentru un gust mai bun.

Folosește o lingură pentru a forma bulgării de albuș, pe care îi vei transfera în laptele fierbinte. Nu îi lăsa mult, ci doar câteva zeci de secunde pe fiecare parte.

Mai apoi, va trebui să te ocupi de cremă. Amestecă gălbenușurile cu zahăr tos. Pentru a obține o cremă mai groasă, poți folosi puțin amidon. Adaugă treptat laptele fiert, în timp ce întreaga compoziție este mixată.

După ce ai amestecat totul, va trebui să pui crema la fiert, acolo unde nu va sta mai mult de câteva minute, timp în care se amestecă mereu.

La final se strecoară crema printr-o sită, astfel încât să elimini cocoloașele.

În final, pune crema în diferite vase iar peste aceasta poți așeza bulgărașii de spună. Iar asta a fost tot! Așa-i că nu e foarte greu să faci lapte de pasăre?

2. Cremă de zahăr ars

Toată lumea este de acord cu noi atunci când spunem despre crema de zahăr ars că este un desert delicios. Dar cum se face aceasta, oare?

Pentru a face cremă de zahăr ars nu ai nevoie de foarte multe ingrediente ci doar de:

  • 1 litru de lapte;
  • 8 ouă;
  • un praf de sare;
  • 300g de zahăr tos fin;
  • 1 păstaie de vanilie.

Pentru început, va trebui să topești jumătate din cantitatea de zahăr, până când el va deveni auriu. După ce zahărul s-a topit complet, agită vasul pentru zahărul ars să acopere complet fundul vasului dar și pereții până la jumătate. Mai apoi, poți lăsa vasul deoparte, pentru a se răci caramelul.

Într-un alt vas pune ouăle, un praf de sare, restul de zahăr și semințele de la o păstaie de vanilie. Toate acestea trebuie amestecate timp de aproximativ 4 minute.

Adaugă lapte rece și mai mixează timp de un minut. Compoziția obținută o vei transfera în vasul cu caramel, iar vasul respectiv va fi așezat într-un alt vas mai mare, umplut cu apă rece până la jumătate.

Aceste vase se pun la cuptor, acolo unde vor sta timp de aproximativ o oră la temperatura de 180 de grade Celsius. Va trebui să completezi frecvent cu apă rece, astfel încât crema să nu fiarbă în clocot.

La final, lasă crema de zahăr să se răcească și apoi se transferă la frigider. Iar asta a fost tot!

3. Prăjitură cu biscuiți

Nu mai mult de 4 ingrediente sunt necesare pentru a face o prăjitură cu biscuiți foarte delicioasă.

Mai precis, ai nevoie de aproximativ 300 de grame de biscuiți populari, ciocolată de menaj în cantitate de 100 de grame, 6 ouă și puțină sare. Sigur ai deja aceste ingrediente în bucătărie!

Topește ciocolata, iar albușurile trebuie bătute cu sarea. Toarnă ciocolata peste gălbenușuri doar după ce ea s-a răcit, amestecă iar apoi adaugă puțină spumă de albuș. Amestecă totul, iar la final vei pune și restul de spumă.

În final, vei forma prăjitura așezând straturi de biscuiți și spumă. Totul se lasă la rece, iar apoi prăjitura va fi gata pentru consum. Cel mai probabil că nu există o prăjitură mai simplă decât aceasta, iar gustul său este foarte bun!

Care sunt prăjiturile delicioase pe care tu le faci acasă?

Sursa foto: www.freepik.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri