Ambele fructe fac parte din aceeași familie: Cucurbitacee. Pepenii roșii necesită, de obicei, un sezon de creștere lung și cald și un sol ușor acid, bine drenat. Pepenii galbeni necesită aceleași condiții de creștere și se remarcă prin soiurile lor, deoarece nu este numele unui anumit fruct, ci numele unui grup de fructe. Prin urmare, există multe soiuri, cele mai comune tipuri fiind casaba, cantalupul, pepenele galia, pepenele canar, etc.
Atât pepenele galben, cât și pepenele verde sunt dense în apă și conțin mai mult sau mai puțin aceeași cantitate de apă, aproximativ 91,8% pentru pepene galben și 91,4% pentru pepene verde la 100 g, ceea ce le face o alegere excelentă pentru a ne îmbunătăți hidratarea.
Calorii și valori nutriționale
Conținutul caloric al ambelor fructe este extrem de scăzut și aproape egal. Pepenele galben conține 36 kcal și pepenele verde 30 kcal la 100 g. Prin urmare, nu există practic nicio diferență între cele două fructe în ceea ce privește impactul caloric, deși la pepenele galben este ușor mai mare. Pepenele galben conține 5,69 g de zaharuri totale la 100 g, în timp ce cifra pentru pepenele verde este ușor mai mare, aproximativ 6,2 g la 100 g. Pepenele verde conține mai multă fructoză decât zaharoză sau glucoză.
Pepenele galben conține 1,11 g de proteine la 100 g, ceea ce este puțin mai mult decât pepenele verde, al cărui conținut de proteine este de 0,61 g la 100 g. Cu toate acestea, pepenele galben are un conținut total de lipide ușor mai scăzut, de 0,1 g la 100 g, în timp ce pepenele verde conține 0,15 g la 100 g.
Ambele alimente sunt sărace în carbohidrați; pepenele galben conține 6,58 g la 100 g, iar pepenele verde 7,55 g la 100 g. Ambele fructe sunt relativ sărace în zaharuri. Pepenele galben este mai bogat în fibre. Acesta conține 0,9 g de fibre la 100 g, în timp ce pepenele verde conține doar 0,4 g la 100 g.
Ambele fructe sunt surse bune de vitamine. În timp ce pepenele galben este lipsit de vitamina A, vitamina B1 și vitamina B5, este bogat în vitamina C, vitamina B6 și o sursă excelentă de vitamina K. Pe de altă parte, pepenele verde este bogat în vitamina A, vitamina B1 și vitamina B5. Ambele fructe sunt lipsite de vitamina D și sunt egale în ceea ce privește conținutul de vitamina E.
Pepenele galben este mai bogat în minerale. Acesta conține 0,34 mg fier, 11 mg calciu, 182 mg potasiu și 0,06 mg cupru la 100 g. În același timp, pepenele verde conține mai mult zinc (0,1 mg) și fosfor (11 mg per 100g) și este mai sărac în sodiu, cu 1 mg per 100g.
Alegeri bune pentru pierderea în greutate
Deoarece aceste fructe sunt bogate în apă și sărace în calorii, ambele alimente pot influența pozitiv pierderea generală în greutate. De asemenea, cu moderație, ambele fructe pot fi opțiuni de luat în considerare pentru dieta keto, deoarece cantitățile totale de carbohidrați sunt destul de scăzute în pepene verde și pepene galben.
Într-un studiu din 2019, oamenii de știință au comparat biscuiții cu conținut scăzut de grăsimi și pepenele verde. Cercetarea a arătat că înlocuirea biscuiților cu conținut scăzut de grăsimi cu pepene verde crește sațietatea timp de până la 90min după consum. În plus, consumul pe termen scurt de pepene verde a ajutat la reducerea greutății corporale.
Beneficiile consumului de pepeni
Studiile arată că consumul de pepene verde poate reduce tensiunea arterială sistolică, în special la persoanele obeze.Datorită compușilor antioxidanți din pepenele verde, acesta crește potențialul antioxidant al organismului.
În plus, consumul de pepene verde reduce nivelul colesterolului și îmbunătățește profilul lipidic. Pepenele verde conține un compus numit licopen care este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru sănătatea cardiovasculară. Autorii susțin că, împreună cu vitaminele A, B6, C, magneziu și potasiu, licopenul din pepenele verde reduce factorii de risc pentru bolile cardiovasculare.
Datorită capacităților antioxidante ale pepenelui verde, în special ale compusului licopen, acest fruct este o opțiune bună de luat în considerare atât pentru persoanele care sunt diagnosticate cu diabet, cât și pentru cele care doresc să îl prevină.
Crescând într-un mic oraș de munte, am avut mereu acces la resurse naturale și am învățat de la bunica mea secretele plantelor medicinale și ale rețetelor tradiționale. Această pasiune m-a condus către o carieră în...
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români