IN ACEST ARTICOL:
Fiecare persoana are dreptul sa aleaga ceea ce mananca. Doar noi stim ce ni se potriveste si cum organismul nostru se simte mai bine.
Fiecare persoana are dreptul sa aleaga ceea ce mananca. Doar noi stim ce ni se potriveste si cum organismul nostru se simte mai bine.

Chiar daca este exclusa carnea din meniul vegetarienilor inca mai exista o varietate de alte alimente care pot fi consumate.

Este foarte important sa se poata combina ingrediente bogate in elemente nutritive.
Exista studii care arata ca este mult mai sanatos un stil de viata vegetarian decat unul in care exista carnea in meniu. Sunt sanse mai mici ca acestia sa aiba probleme de greutate, fiind exlusa obezitatea.

Pentru o greutate ideala trebuie sa eviti din alimentatia ta: produsele de patiserie, bauturile alcoolice si sucurile carbogazoase, produsele cu multe E-uri.

Surse de minerale si vitamine


Carnea rosie este alimentul cel mai important aliment in care se gaseste fierul, insa acesta poate fi gasit si in unele produse vegetariene. Femeile au nevoie de 15 mg de fier zilnic, iar barbatii de aproximativ 10 mg.

Proteinele din lapte si oua au in componenta cei opt aminoacizi necesari organismului. La proteinele din plante pot lipsi acesti aminoacizi tocmai de aceea trebuie sa se tina cont cum pot fi combinate. Astfel se pot combina fasolea cu orezul sau nucile cu cerealele.

Vitamina A se gaseste in caise, ardei, morcovi, lactate. Portocalele, coacazele negre, broccoli au Vitamina C.

Evitati sa consumati prea multe fibre deoarece poate fi impiedicata absorbtia mineralelor.
La fel de importante sunt magneziul, vitamina B si D, vitamine care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia dumneavoastra..

Fasolea si mazarea se gatesc cel mai bine daca sunt uscate. Totusi inainte de a fi preparate trebuie sa fie lasate o perioada in apa. Astfel ca li se dubleaza cantitatea iar semintele din conserva vor scadea in greutate dupa ce sunt clatite si scurse.

Sa pregatim impreuna o salata de orez:

Ingrediente

- 2 cepe mici
- 2 cescute de orez
- 4 pahare de apa
- 3 cescute broccoli taiat in bucatele mici
- 3 rosii taiate in felii mici
- sare, piper

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune putina apa, ceapa taiata marunt si se lasa sa firaba pana se inmoaie ceapa.
Si broccoli se fierbe la fel ca ceapa, intr-o craticioara cu putina apa pana se inmoaie.
Orezul se pune peste ceapa, se adauga putina sare, piper si se amesteca bine. Dupa ce a dat in fiert se acopera si se lasa sa firaba in jur de 30-40 de minute. Cratita trebuie sa fie acoperita cu un capac.
Cand orezul este gata se adauga rosiile si broccoli si se amesteca foarte usor.

In functie de preferinte se pot adauga si alte ingrediente care se amesteca bine cu orezul pregatit.

Pofta buna!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri