Traditiile culinare se mentin in multe zone ale lumii. Mancarea aleasa de noi ar trebui sa fie preparata intr-o bucatarie primitoare.
Alimentele ne ajuta sa supravietuim si sa ne cream o stare de bine. In functie de anotimp consumam preparate specifice care ne ofera placerea gustului si nu numai. Primim un medicament pentru suflet dar si pentru corp. Daca suntem deprimati preferam dulciurile, daca suntem raciti bem multe ceaiuri si supe fierbinti.

Sfaturi

Nu este recomandat ca usa bucatariei sa fie exact in dreptul cuptorului. Astfel, cand gatesti stai cu spatele exact in usa si se creeaza o stare de anxietate. Daca nu poti muta aragazul o solutie ar fi sa inchizi usa inainte de a te apuca de treaba.

Daca sunt doua usi in bucatarie te sfatuim sa le inchizi pentru a se evita crearea unui flux turbulent.

Pentru bucatarie ar fi bine sa folositi becuri de neon deoarece utilizeaza cea mai putina energie. Ideal ar fi ca bucataria sa fie luminata natural.

Energiile de Foc si de Apa trebuie pozitionate in colturi sau langa pereti opusi.

Daca ai o fereastra pozitionata pe sud este indicat sa o acoperi pentru a avea o temperatura si o lumina potrivita in bucatarie.

Este de preferat mobilierul din lemn si mesele rotunde.

O culoare potrivita bucatariei este albul.

Cutitele si ustensilele ascutite nu trebuie lasate sa atarne pe perete. Distrug energia si reprezinta un pericol pentru cei din casa.

Forma bucatariei trebuie sa fie patrata sau dreptunghiulara.


Ananas cu muschiulet de vaca


Ingrediente

650 g muschiulet de vaca
1 lingura zahar
1 lingura malai
2 linguri ulei
2 cepe verzi
300 g ananas (fara suc)
125 g ghimber murat

Mod de preparare

Carnea de vacuta se taie felii si se pune intr-un castron. Peste aceasta se adauga zaharul, malaiul, doua linguri de apa, o lingura de ulei si se amesteca.
Carnea se prajeste in tigaie timp de 2 minute si se adauga felliile de ghimber si de ananas. Se mai prajeste inca 1-2 minute. Se adauga si ceapa verde taiata bucatele.

Se serveste calda.

Pofta buna!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri