Feng Shui in bucatarie

12:07, 10 Iulie 2007 publicat în Lifestyle culinar

Traditiile culinare se mentin in multe zone ale lumii. Mancarea aleasa de noi ar trebui sa fie preparata intr-o bucatarie primitoare.
Traditiile culinare se mentin in multe zone ale lumii. Mancarea aleasa de noi ar trebui sa fie preparata intr-o bucatarie primitoare.

Bucataria este intr-o continua schimbare, un loc in care se intersecteaza nenumarate energii. Multe aspecte de baza ale artei culinare au ramas neschimbate de-a lungul timpului.

Cele cinci energii ale bucatariei


Cu fiecare energie existenta intr-o bucatarie intram in contact zilnic, de la mirosuri, culori pana la gusturi.

Lemn

Foarte multe bucatarii contin energia lemnului prin mobila existenta in aceasta. Cu toate ca functia lor este aceea de sustinere prezinta si caracteristicile Lemnului.

Apa

Apa se gaseste in foarte multe locuri din bucatarie. Cu apa se prepara si se incalzesc preparatele.
Pe langa apa de la robinet se considera ca toate lichidele au trasaturile acestei energii. Miscarea energiei de apa este opusa miscarii energiei de foc.

Foc

Focul a avut o utilizare importanta din cele mai vechi timpuri. Se gaseste in orice bucatarie chiar daca nu se gateste cu gaze. Chiar si electricitatea este o forma de foc. Astfel obiecte precum: frigiderul, congelatorul, prajitorul, fierbatorul si orice alt echipament apartine energiei focului.
Hrana este supusa unui ritual al purificarii.

Pamant

Bucataria in sine poate fi considerata energia Pamantului din casa. Aici este locul unde se pregatesc alimentele si practic este sustinuta intreaga familie. Printre alimentele caracteristice Pamantului regasim orezul si legumele.

Metal

Energia metalului din bucatarie se poate identifica cu usurinta. Fara aceasta energie ar fi dificil sa putem pregati mancarea. Alimentul specific Metalului este spanacul.

La fel de importanta este si energia Aerului. Fara acesta nu am putea realiza nimic, deoarece fiintele nu ar exista. Categoric nu putem pregati mancare intr-o camera fara aer. Bucataria trebuie sa fie aerisita cat mai des pentru a se evita acumularea mirosurilor si a aburilor.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri