11 Mai 2021 publicat în Lifestyle culinar 15 share-uri

Unii spun că nici o altă băutură nu definește filozofia italiană a la dolce vita sau viața bună la fel ca Prosecco.

A fost mult timp aperitivul preferat de italieni de-a lungul peninsulei și este acum cel mai vândut efervescent din lume - și dintr-un motiv întemeiat: este răcoritor, aromat, cu corp ușor, (de obicei) sec și are un preț prietenos.

Dar asta nu este tot. Iată alte câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre acest spumant iconic.

Poate fi produs numai în anumite zone din Italia.

Prosecco este produs exclusiv în anumite zone din nord-estul Italiei. În timp ce Prosecco DOC poate fi cultivat în nouă provincii din regiunile Veneto și Friuli Venezia Giulia, Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG poate fi fabricat numai în provincia Treviso din Veneto, pe dealurile dintre orașele cu aceleași nume. Asolo Prosecco DOCG Superiore e mai obscur - fiind cunoscut și sub numele de Colli Asolani Prosecco Superiore DOCG - și este produs și în Treviso, între orașele Cornuda și Asolo.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Andreea Bălan și Andreea Antonescu, mesaje după finala America Express. Artistele au pierdut marele premiu: „Am luptat cot la cot”

Există o diferență între Prosecco DOC și Superiore DOCG.

Vinurile produse în conformitate cu reglementările DOCG sunt cele mai strict controlate din Italia. DOCG-urile sunt în general considerate a fi cele mai prestigioase vinuri din țară și acest lucru este valabil și pentru Prosecco. Zona DOCG Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore a fost celebrată de mult timp pentru calitatea strugurilor săi și este zona clasică de cultivare. Aici, la fel ca în zona mai puțin cunoscută și mai mică Asolo DOCG, strugurii sunt crescuți exclusiv pe podgoriile de pe deal, unde producțiile sunt în mod natural mai mici decât strugurii cultivați pe teren plat.

Pe de altă parte, Prosecco DOC este o zonă mult mai mare, iar cultivarea strugurilor nu se limitează la versanți, ci poate fi aproape oriunde în zona de creștere. Regulile mai flexibile din Prosecco DOC permit producția de struguri mult mai mari în comparație cu Prosecco DOCG.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Prosecco cu o singură podgorie este renumit pentru un motiv.

Cea mai renumită zonă viticolă pentru Prosecco este Cartizze, în comuna Valdobbiadene. Prosecco Superiore DOCG Cartizze are, în general, mai multă complexitate și o adâncime mai mare de arome decât majoritatea celorlalte sortimente.

„Prosecco” nu este de fapt numele strugurilor.

În 2009, pentru a opri imitatorii din întreaga lume să utilizeze denumirea Prosecco, Italia a reglementat și a protejat denumirea Prosecco în conformitate cu reglementările sale DOC și DOCG. Ca parte a eforturilor sale, guvernul italian și-a schimbat oficial denumirea strugurilor din Prosecco în Glera. Glera trebuie să reprezinte cel puțin 85% din totalul compoziției. Alte struguri adăugați în mod obișnuit la Glera includ soiurile native Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Perera, Glera Lunga și strugurii internaționali Chardonnay, Pinot Bianco și Pinot Grigio.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag

Nu are întotdeauna bule.

În timp ce iconicele Prosecco sunt spumante, atât versiunile DOC, cât și versiunile DOCG pot fi realizate în versiuni spumante, semi-spumante și chiar statice.

Este vin spumant, nu șampanie.

Nu numai că Champagne provine din struguri diferiți și exclusiv din regiunea franceză Champagne, dar, pentru a-și obține bulele, sampania trebuie să fie făcută prin refermentarea vinului în sticlă, cunoscut sub numele de méthode Champenoise (metodo classico în italiană). Prosecco, pe de altă parte, se face în general prin refermentarea vinului în rezervoare de oțel, o metodă cunoscută sub numele de Metoda Charmat (numită și metoda italiană).

Există o gamă de la dulce la sec.

Prosecco DOC poate fi realizat în patru niveluri diferite de dulceață, Brut, Extra Sec, Sec sau Demi-Sec, Brut fiind cel mai uscat și Demi-Sec cel mai dulce. Prosecco Superiore are trei niveluri de dulceață, Brut, Extra Sec și Sec, cel mai uscat fiind versiunea Brut.

10 Decorațiuni de Paște care fac sărbătorile mai frumoase 10 paltoane și pelerine de ploaie practice, dar șic, care te vor proteja de umezeală și apa rece 10 VESTE călduroase, dar nu foarte – Ideale pentru SEZONUL DE TRANZIȚIE

Este delicios.

Sortimentele tipice au arome și arome de flori de primăvară albe, citrice, mere verzi și pere. Acestea sunt echilibrate cu aciditate plină de viață și o spumă elegantă.

Nu este doar un aperitiv.

Nu. Chiar dacă Prosecco este o băutură prin excelență înainte de cină, versiunile Brut pot fi împerecheate cu pizza sau paste cu fructe de mare.

Îl puteți bea în fiecare zi.

Prosecco trebuie savurat tânăr și proaspăt. Este perfect pentru toate ocaziile și, după cum știu italienii, este ideal pentru toate zilele. Bucurați-vă de el!

Sursa foto: Photo by Mel Maldonado-Turner on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri