Ai nevoie doar de câteva informații de bază pentru a învăța să faci alegeri potrivite când achiziționezi vinuri online.

Când iei masa în oraș, un somelier te poate ajuta să alegi vinul perfect, chiar dacă nu știi foarte multe despre acest produs. După câteva întrebări despre preferințele tale, un specialist îți poate recomanda cel mai potrivit vin pentru meniul ales.

Problema apare atunci când urmează să organizezi o cină în familie sau o întâlnire romantică și trebuie să alegi din multitudinea de sortimente de vinuri dintr-un supermarket sau de pe site-urile specializate, fără niciun ajutor.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu tipurile de vin, eticheta şi descrierea produsului în care sunt specificate aromele, notele și originea strugurilor fac doar ca alegerea unui sortiment să fie mai dificilă.

Însă, ai nevoie doar de câteva informații de bază pentru a învăța să faci alegeri potrivite când achiziționezi vinuri online. Cunoscând caracteristicile generale ale vinului, poți ajunge să te simți încrezător când faci selecția pentru meniu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să alegi componente pentru baia ta

Lucruri esențiale pe care ar trebui să le știi despre vin

Alegerea unui vin este subiectivă. Modul în care o persoană definește un vin bun este unic și depinde de preferințele și de papilele gustative ale sale. Sunt câteva caracteristici esențiale care definesc fiecare sortiment de vin și pe care dacă le cunoști îți va fi mult mai ușor să faci alegerea corectă.

Dulceața: Pe etichetele vinului vedem adesea termenii „dulce“ „demidulce“ și „uscat“. Cel din urmă este vinul în care nu s-a intervenit în procesul de fermentare și astfel dulceața lui este dată doar din fructele folosite.

Aciditatea: Vinurile cu aciditate ridicată sunt mai tari și pot lăsa o notă amăruie ori astringentă. În schimb, vinurile cu aciditate scăzută pot părea lipsite de prospețime.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Taninurile: Acestea sunt substanțe ce provin din pielița și tulpina strugurilor. Când taninurile sunt prezente natural în procesul de fermentație, vinul va avea un gust mai amărui. Vinurile roșii sunt mai bogate în taninuri.

Corpul: Vinurile sunt caracterizate și în funcție de corpul lor, care exprimă de fapt greutatea acestora. Alcoolul și extractul dau greutate vinului.

Alcoolul: Cu cât este mai mare procentul de alcool, cu atât îți va încălzi mai bine cerul gurii și gâtul. Cele mai multe vinuri conțin între 11 și 13% alcool, dar procentul poate varia între 5,5 și 20.

Trucuri pentru începătorii care vor să aleagă un vin bun

Având în vedere faptul că alegerea unui vin bun este una subiectivă, trebuie să ai în vedere câțiva factori esențiali pentru a nu da greș. Printre aceștia se numără ocazia, preferințele de aromă și prețul.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Dacă ești băutor începător, alege un vin alb. La fel ca preferințele culinare, și cele în privința băuturilor se schimbă în timp, iar posibilitatea ca după câțiva ani să apreciezi alte sortimente de vin decât cele pe care le preferi acum este mare. Deși fiecare experiență este diferită, degustarea timpurie a unui vin uscat sau taninos nu este recomandată. Începând cu un sortiment mai ușor, poți ajunge, în timp, să savurezi o varietate de vinuri.

Când alegi un sortiment de vin, este important să ai în minte ocazia. Îl vei folosi pentru a prepara un fel de mâncare sau pentru a-l savura în timpul mesei? Dacă alegi vinul pentru o întâlnire cu prietenii, trebuie să iei în considerare gusturile tuturor. De aceea, este indicat să alegi atât un vin alb, cât și unul roșu. Aciditatea, dulceața și corpul ar trebui să fie undeva la mijlocul spectrului pentru a mulțumi cât mai multe persoane. Vinurile albe sunt potrivite pentru gustări ușoare, preparate din pui sau pește, în timp ce vinurile roșii sunt recomandate pentru feluri de mâncare din vită sau miel.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Chiar dacă nu alegi de prima dată sortimentele potrivite, nu te descuraja. În timp, vei ajunge să identifici cele mai bune vinuri și să îți impresionezi prietenii și familia.

Sursă foto: Olena Yakobchuk/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri