Comunicat de presa
De-a lungul timpului, studiile internationale au demonstrat numeroase beneficii ale consumului moderat de bere, începând cu rehidratarea organismului dupa efort fizic, pana la reducerea incidentei ulcerului. Cu toate aceastea, exista si beneficii mai putin cunoscute, precum faptul ca un consum moderat de bere poate contribui la cresterea nivelului de atentie si poate favoriza memoria pe termen scurt, poate imbunatati vederea si poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie.
3 Nutrienți care contribuie la ameliorarea simptomelor menopauzei

Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, comenteaza aceste efecte mai putin cunoscute ale consumului moderat de bere. “Cercetatorii din intreaga lume sunt implicati in studii care demonstreaza beneficii ale consumului moderat de bere in arii importante precum sanatatea inimii, a sistemului osos si chiar in cazul unor boli precum Alzheimer. Exista insa si beneficii mai putin cunoscute ale consumului moderat de bere, dar la fel de interesante si importante. Acestea merita intreaga noastra atentie si nu fac decat sa îmbogateasca lista de motive pentru care un consum moderat de bere poate face parte cu succes dintr-o dieta sanatoasa”, spune Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Berea in cantitati moderate imbunatateste memoria si nivelul de atentie
Psihologie: 11 Semne că ești cel mai mare dușman al tău

Un studiu realizat in Romania demonstreaza ca un consum moderat de bere poate favoriza procesele de memorare, asigurand incorporarea datelor recente in memoria pe termen lung. Cercetatorii au demonstrat, de asemenea, ca un consum moderat de bere in randul persoanelor active amplifica impactul amintirilor autobiografice placute asupra creierului.
Mai mult, cercetarile evidentiaza faptul ca un consum moderat de bere permite o crestere a utilizarii dinamice a tuturor resurselor de atentie ale sistemului nervos central. Astfel, persoanele care au consumat o cantitate moderata de bere au prezentat o alocare de 2 ori mai puternica a resurselor ce tin de atentie.
Berea consumata cu moderatie poate reduce riscul de cataracta
Un consum moderat de bere poate avea, datorita continutului de antioxidanti datorat hameiului, efectul surprinzator de a reduce riscul aparitiei cataractei. Studii internationale au aratat ca în rândul persoanelor care au consumat cantitati moderate de bere, s-au inregistrat cu pâna la 50% mai putine cazuri de cataracta. .
Berea, un posibil remediu pentru insomnie
Datorita hameiului 100% natural folosit la fabricarea ei, consumul moderat de bere poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie. Pe langa continutul sau de antioxidanti, hameiul elibereaza si o substanta numita carbonil dimetilvinil, cunoscuta pentru efectul sedativ si de relaxare. Astfel, în combinatie cu alte componente ale berii, precum vitamina B2 si acidul nicotinic, hameiul ajuta la o instalare mai rapida a starii de somnolenta.
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?