13 Iulie 2022 publicat în Culinar 19 share-uri

Îți va lua maxim 10 minute să prepari acest fel de pizza

Cuvântul ”pizza” ar fi fost documentat pentru prima dată în 997 în Gaeta, în prezent un oraș cu 21 000 aflat la aproimativ 100km de Roma. Cu toate acestea, preparate relativ asemănătoare au fost consumate încă din antichitate în diferite combinații care includeau brânză, smochine, ceapă și diverse plante aromatice. Cu toate acestea, istoria felului de mâncare, așa cum îl știm noi, a început la finalul secolului al XVIII-lea, atunci când roșiile și inclusiv sucul de roșii a început să fie consumat cu regularitate.

Astăzi pizza poate fi întâlnită în cele mai multe dintre țări. O parte dintre rețete au păstrat ingredientele tradiționale, în timp ce altele au fost adaptate culturilor locale. Prin urmare, în restaurante din România au apărut varietăți de pizza cu mici sau cu sarmale, iar acestea nu sunt neapărat cele mai inedite toppinguri. Potrivit thetravel.com, iată ce alte tipuri de pizza poți găsi pe mapamond:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească
  • Pizza cu pui tandoori în India

  • Pizza cu shaorma în Olanda

  • Full English Breakfast pizza în Marea Britanie

  • Pizza cu calamar în Japonia

  • Pizza cu cangur în Australia

  • Pizza cu sardine, ton, somon și macrou în Rusia

  • Pizza banana curry în Suedia

Cei mai mulți oameni preferă să comande pizza în confortul casei sau să se bucure de ea la un restaurant, dar uneori poate fi surprinzător de costisitor. Cealaltă variantă este prepararea acestui fel de mâncare în propria bucătărie, dar nu toată lumea are răbdarea sau îndemânarea necesare aluat. Prin urmare, am găsit o variantă de compromis și care nu necesită prea multă îndemânare: pizza pe lipie.

Dacă primul lucru la care v-ați gândit este o struțocămilă culinară cu topping de mozzarella și înfășurată ca o shaorma, sunteți departe de adevăr. De fapt, lipia poate fi folosită pe post de blat. Tot ce aveți de făcut este să adăugați ingredientele preferate și să o țineți apoi câteva minute în cuptorul bine încins. Nu doar că este mai rapidă, dar este și mai săracă în calorii.

Foto Irina Mos/ Shutterstock

Iată câteva idei de toppinguri pentru pizza pe lipie:

- un strop de sos de roșii cu oregano și usturoi

- mozzarella

- ciuperci (atenție, acestea trebuie călite înainte separat. În caz contrar, îți vor lăsa zeamă în mod natural și vor înmuia excesiv lipia)

- parmezan

- șuncă

- chorizo

Dacă preferatți un topping predominant de legume, acestea trebuie călite înainte. De asemenea, nu este recomandată folosirea în exces a sosului de roșii.

Poftă bună!

Descoperă cate calorii au alimentele pe care le consumi!

Foto prima pagină Vladislav Noseek/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri