Rețeta de cozonaci pentru mașină de făcut pâine
Pentru că vor crește foarte mult și pentru că mașina de făcut pâine nu poate realiza și împletiturile specifice cozonacilor, vă recomandăm ca rețeta de aluat să fie preparată la mașină de făcut pâine, urmând ca apoi, după dospire, aluatul să fie preparat cu umplutură și răsucit pe blat, pentru a fi pus în tăvi care se dau la cuptor.
Rețeta pentru aluat de cozonac la mașină de făcut pâine
Veți pune în cuva mașinii de făcut pâine, respectând ordinea de mai jos:
- 115 ml lapte cald;
- 25 ml borș la temperatura camerei;
- 15 ml smântână la temperatura camerei;
- 35g unt topit;
- 50 ml ulei;
- 1 ou bătut;
- 50 g stafide;
- 125 g zahăr tos;
- Puțină sare;
- 400 g făină 000;
- 2 plic de drojdie uscată.
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Mașina de făcut pâine se va seta la programul de aluat. Vă recomandăm să lăsăți de două ori pe acest prgram, ca aluatul să devină foarte pufos.
Foto: Dragos Asaftei/ shutterstock.comDupă terminare, aluatul se împarte în două, se întinde fiecare jumătate, se pune umplutura după gust, se rulează și se împletește aluatul, apoi se așează în tava pentru cozonac, pentru a se pune la cuptor, la foc mediu pentru 45 de minute sau până se rumenește.
Foto: CRM/ shutterstock.comPentru umplutură există mai multe rețete, noi vă recomandăm următoarele ingrediente:
- 3 linguri de cacao;
- o fiolă cu esență de rom;
- 250 g de rahat tăiat cubulețe;
- 250 g de nucă măcinată;
- 100 g stafide;
- 150 g zahăr;
- 4 albușuri.
Poftă bună și Sărbători Fericite!
Sursa foto articol: Cristina.A/ shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară