7 Octombrie 2021 publicat în Culinar 4 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Odată cu venirea temperaturilor scăzute trebuie să ai grijă de imunitatea organismului tău. În anotimpul rece, pentru menținerea sănătății, pe lângă o alimentație bogată în minerale și vitamine, contează foarte mult și o hidratare corespunzătoare. Indiferent că în această perioadă nu vei resimți atât de puternic sentimentul de sete, asigură-te zilnic că te hidratezi suficient. Așadar, acum este momentul perfect pentru a descoperi o mulțime de ceaiuri și arome noi sau sucuri naturale din fructe.

În ton cu venirea ploilor de toamnă și a vântului nu tocmai prietenos, a sosit și perioada băuturilor calde. Ceaiul este considerat unul dintre cei mai buni prieteni ai organismului, mai ales când temperaturile de afară încep să scadă. Printre beneficiile acestei băuturi se numără: efectele calmante, hidratarea corpului, susținerea unei digestii normal, susținerea sistemul respirator, menținerea sănătății sistemului imunitar sau a altor organe interne.

Pasionații de ceaiuri își pregătesc din timp diversitatea de sortimente, astfel încât zilnic să se bucure de câte o aromă deosebită. Indiferent că te numeri printre persoanele de acest fel sau nu, ți-am pregătit în acest articol 4 ceaiuri cu adevărat speciale.

  1. Ceylon tea - Originea acestuia este Sri Lanka și este considerat de multe persoane cel mai bun ceai din lume. Acesta poate fi negru, verde sau chiar alb, în funcție de procesul de producție. Planta de ceai sau Camellia sinensis stă la baza acestui ceai deosebit, alături de notele citrice. Printre beneficiile acestuia se numără prezența multor antioxidanți, menținerea sănătății inimii, dar și faptul că ajută la controlul zahărului din sânge.
  1. Mousse au Vin Rouge - Ceaiul este special datorită combinației de ingrediente. Acesta are o aromă delicată de vin roșu combinat cu fructe precum afine, vișine, coacăze negre, alte fructe de pădure și struguri.
  1. Tomato Mint Tea - Ceaiul sărat are ca ingredient principal roșia, fiind acompaniată de o aromă unică de mentă. Denumit și ceaiul mahmurelii, oamenii obișnuiesc să adauge ghimbir, sfeclă roșie și un strop de vodcă. Acest amestec spectaculos oferă note calmante de plante, vitamine și o aromă inedită. Multe persoane asociază acest ceai cu un cocktail faimos numit Bloody Mary.
  1. Bubble tea - Acest tip de ceai nou apărut a fost considerat o invenție distractivă. Originea lui este Taiwan și s-a bucurat foarte repede de popularitate în întreaga lume. Denumit și ceaiul rece cu bule, acesta este compus din lapte, fructe, bază de ceai și bile de tapioca masticabile. Pe lângă ingrediente se mai poate adăuga și caramel cu căpșuni și lămâie pentru a crea o aromă și mai senzațională.

Cum se prepară corect ceaiul, astfel încât să te bucuri din plin de el?

Pasul 1 - Alege un plic de ceai aromat după preferințele tale.

Pasul 2 - Acordă atenție apei pe care o folosești, deoarece joacă un rol foarte important. Asigură-te că o pregătești corespunzător utilizând un fierbator de apa, ceainic sau ibric. Ține cont și de faptul că vei avea nevoie de aproximativ 220 ml de apă pentru un pliculeț de ceai.

Pasul 3 - Pentru prepararea ceaiului, va trebui să îți rezervi între 2 și 5 minute pentru înfuzare. Dacă îți dorești o aromă mai intensă, poți lăsa pliculețul câteva minute în plus față de cum este indicat pe ambalajul acestuia.

Pasul 4 - După ce ai scos plicul, poți îndulci ceaiul cu 1 - 2 lungurițe de miere. Aceasta te va ajuta să obții o aromă și mai plăcută.

Pasul 5 - Lasă ceaiul să se răcească puțin înainte să îl deguști.

Pasul 6 - Savurează-ți băutura ascultând muzică, uitându-te la un film sau pur și simplu admirând vremea de afară.

Experimentează constant arome noi de ceai! Universul acestei băuturi este plin de surprize și include o diversitate de arome, așadar ar fi păcat să te rezumi doar la 2-3 tipuri încercate de-a lungul timpului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri