Tort cu mere
Ingrediente:
-3 mere
-8 linguri de zahar
-5 oua
-5 linguri faina
Mod de preparare:
In craticioara in care se face blatul se caramelizeaza 3 linguri de zahar, iar caramelul se intinde bine pe peretii cratitei si se da la rece. Merele se curata de coaja, se taie felii si se aseaza pe fundul cratitei ( peste zaharul caramelizat), astfel incat sa acopere intreaga suprafata. Albusurile se bat spuma, se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate pana devine o bezea tare. Se adauga galbenusurile si apoi faina. Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca. 45 de minute. Dupa ce este copt, se rastoarna imediat pe un platou. Daca blatul nu este suficient de siropat de la caramel, se foloseste putina zeama de compot. Cine doreste, poate imbraca intreg tortuletul in frisca. Eu prefer sa nu folosesc frisca pentru ca merele caramelizate arata minunat.
Tort de inghetata cu unt de arahide
Ingrediente:
-300 gr biscuiti
-7 linguri de zahar
-3 linguri de cacao
-3 albusuri
-200 gr lapte
-150 gr unt de arahide
-esenta de vanilie sau de migdale
-200 gr mascarpone de la Lactitalia
-200 gr frisca
-alune
-ciocolata (amaruie)
Metoda de preparare:
Incepeti prin a faramita biscuitii. Puteti folosi ca mine biscuiti normali la care sa adaugati cacao si veti obtine un aluat "pestrit" sau sa folositi direct biscuiti cu cacao pentru o culoare uniforma. Amestecati biscuitii cu cacao si 3 linguri de zahar. Adaugati cele 3 albusuri batute usor - amestecati bine si cu rabdare, pana se umezeste intreaga compozitie.
Puneti aluatul de biscuiti intr-o tava de copt (26 cm) unsa cu ulei, intindeti uniform, gauriti pe alocuri cu furculita si dati la cuptorul incins pentru 10-15 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca. Intr-un vas incalziti laptele, adaugati restul de 4 linguri de zahar si amestecati pana se dizolva zaharul. Luati de pe foc si dizolvati in lapte cald untul de arahide. Adaugati esenta de vanilie sau de migdale. Lasati sa se raceasca.
In alt vas bateti mascarpone 2-3 minute pana se intareste. Adaugati frisca si bateti in continuare. Cand s-a intarit compozitia, adaugati laptele cu unt de arahide si omogenizati. Turnati compozitia peste biscuiti si puneti la congelator pentru cateva ore - 5-8 ore. Decorati cu alune (chiar si sarate) si bucati de ciocolata amaruie rasa. Inainte de a servi scoateti tortul din congelator si tineti-l in frigider cam o ora.
Sursa: amainbucatarie.blogspot.com
Tort de biscuiti
Ingrediente:
-560 g biscuiti (1 pachet mare si unul mic)
-2 linguri cacao
-aprox 1 cana lapte
-300 g nuci
-100 g zahar
-250 g unt
-1 flacon esenta de rom
-30 g stafide (2 - 3 linguri)
Metoda de preparare:
Mai intai pregatim stafidele si nucile, pe primele le clatim si le presaram cu putina esenta de rom. Alegem cu grija nucile de resturile de coji, mai ales daca le cumparati gata curatate sigur sunt multe coji ramase. Apoi le punem la prajit in cuptor pentru 5 minute, doar cat sa capete un miros extraordinar. Cand se racoresc, le zdrobim, dar nu foarte marunt, cat sa se simta in tort.
Untul trebuie scos de la frigider, ca sa fie moale si il amestecam zaharul pana cand se dizolva partial zaharul. Restul se va dizolva pe parcurs :) Punem si lingurile de cacao, omogenizam si adaugam stafidele si nucile.
Rupem biscuitii cu mana, nu trebuie sa fie prea marunti pentru ca se vor rupe mai mult cand ii amestecam cu crema. Biscutii ii punem intr-un vas mare si turnam jumatate de cana de lapte peste biscuitii maruntiti, ca sa se insiropeze putin, iar apoi adaugam crema de cacao. Omogenizam totul cu mana, iar daca vi se pare prea uscata compozitia, mai adaugati cate putin lapte. Cand amestecul este gata, trebuie sa fie tare, adica sa stea in forma in care il asezam pe farfurie, asa ca nu adaugati prea mult lapte.
Mutam tortul pe o farfurie, il aranjam in ce forma vrem si il decoram cum vrem, sau cu ce avem (fulgi de cocos, fulgi colorati, etc). Eu l-am decorat cu putina ciocolata topita si cateva nuci :) Il tinem la frigider cateva ore, iar apoi de bucuram de acest tort delicios, care din pacate are aproximativ 400 calorii la 100 grame.
Sursa: furnicuti.blogspot.com
Tort din piscoturi
Ingrediente:
-500 g piscoturi
-150 ml apa
-200 g zahar
-2 linguri de rom (pentru blat)
-200 g unt
-200 g zahar pudra
-100 g ciocolata
-300 g frisca (pentru crema)
-kiwi pentru ornat
Mod de preparare:
Se insiropeaza piscoturile cu sirop cald, parfumat cu rom, apoi se aseaza un strat pe un platou mare. Crema se prepara astfel: se freaca untul spuma, se adauga zaharul, ciocolata data prin razatoare si frisca, amestecand continuu. Crema se omogenizeaza si se pune un strat peste
primul rand de piscoturi. Se aseaza un alt rand de piscoturi insiropate, se acopera cu crema si se incheie cu un rand de piscoturi, care se acopera cu frisca sau cu crema ramasa. Se orneaza cu felii de kiwi.Tortul se tine la rece, se taie dupa doua ore .
Tort cu crema de portocale
Ingrediente:
Blat:
-6 oua
-6 lg zahar
-4 lg faina
-3 lg cacao
-coaja rasa de portocala
Crema:
-600 ml frisca
-150 gr zahar pudra
-2 portocale
Sirop:
-3 portocale
-70 ml apa
Mod de preparare:
Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, coaja de portocala.
Luam o spatula si incorporam cu miscari usoare faina amestecata cu cacaoa.
Se coace la foc domol intr-o tava pt tort tapetata cu hartie pergament.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie in trei parti.
Crema:
Pregatim un piure din portocala si zahar si zahar( la blender).
Batem frisca pana se intareste bine, peste care adaugam piureul de portocala si amestecam pana se intareste din nou.
Sirop:
Din cele 3 portocale fara coaja pregatim un piure la blender si diluam cu apa.
Cu acest sirop insiropam fiecare foaie de blat peste care
asezam un strat generos de crema si continuam asa pana cand terminam.
Delicios!!!!
Sursa foto front/main: Odenosuke
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară