Apa are o importanta deosebita in ceea ce priveste viata pe Pamant, intrand in alcatuirea tuturor organismelor vii si participand activ la procesele de clima ce favorizeaza dezvoltarea vietii. Nu exista organism, fie el si unicelular, care sa nu aiba nevoie de apa.

Apa are o importanta deosebita in ceea ce priveste viata pe Pamant, intrand in alcatuirea tuturor organismelor vii si participand activ la procesele de clima ce favorizeaza dezvoltarea vietii. Nu exista organism, fie el si unicelular, care sa nu aiba nevoie de apa.

In organismele vii apa indeplineste nenumarate functii, fiind importanta in procesele de respiratie, de obtinere a energiei, de dilutie a substantelor nutritive, participand de asemenea in procesele de eliminare a reziduurilor metabolice sau a toxinelor, inhiband totodata actiunea unor substante nocive. Tot prin intermediul apei anumite compartimente hidrice din organism pastreaza presiuni osmotice foarte imprtante in dinamica moleculelor organice si metabolismul celuar.

Apa potabila

Apa potabila de la robinet in cazul oraselor sau vorbind despre apa din puturile aflate in curtile oamenilor prezinta numeroase riscuri cu privire la sanatatea noastra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Noxe toxice

Apa de la robinet poate fi poluata cu diverse substante deosebit de nocive pentru organismul uman. Spre exemplu tevile in care apa ramane mai ales pe timpul noptii o pot contamina. Daca in instalatia dumneavoastra exista plumb sau aluminiu, gradul de poluare este foarte mare. Ca sfat util, puteti lasa apa de la robinet sa curga 20-30 de secunde pana sa o folositi (in cazul in care aveti instalatie proprie, caci daca locuiti la bloc vorbim deja despre sistemul de tevi din intreg orasul). De asemenea, chiar daca tevile nu au contaminat in prealabil apa “statuta” in acestea, este posibil ca datorita cresterii bruste a presiunii toxinele sa se mobilizeze. De aceea este indicat sa dati drumul la robinet gradual, astfel incat sa mobilizati usor apa.

Chiar si in cazul puturilor din curti, atunci cand exista instalatii in casa toate cele de mai sus raman valabile. De asemenea apa din put prezinta numeroase microorganisme din flora ce se dezvolta pe peretii putului. Mai mult, datorita faptului ca aceasta apa provine din panza freatica locala, trebuie efectuat periodic controlul apei, mai ales datorita schimbarilor industriale si climatice care apar. Panza freatica poate fi contaminata cu o gama variata de noxe chimice si/sau biologice provenite in special din zonele industriale, caci nu trebuie sa neglijam realitatea conditiilor de epurare a apelor care exista la noi in tara si care lasa de dorit. Chiar daca efectele consumului apei de la put nefiltrate nu sunt vizibole la momentul respectiv, in timp pot produce cancere, boli cardiace si alte boli ce apar tardiv.

Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri