Apa are o importanta deosebita in ceea ce priveste viata pe Pamant, intrand in alcatuirea tuturor organismelor vii si participand activ la procesele de clima ce favorizeaza dezvoltarea vietii. Nu exista organism, fie el si unicelular, care sa nu aiba nevoie de apa.

Clorul

Clorul este folosit peste tot in lume in scopul dezinfectarii apei si ramane activ o perioada lunga de timp. Din pacate insa studii vaste au demosntrat efectele nocive ale acestui ion. Acest produs chimic, in combinatie cu mineralele sau alte materii organice prezente in apa, duce la formarea unor compusi (numiti “bromodiclorometan”), care pot fi cauza unor forme de cancer sau a anumitor probleme de reproducere. In felul acesta este afectata si fertilitatea precum si dezvoltarea intrauterina a copiilor, demonstrandu-se ca femeile gravide care consuma apa de la robinet au un risc mult mai mare de a face avort spontan sau copiii acestora sa prezinte malformatii congenitale ori dezvoltare incompleta. Avand in vedere faptul ca aceasta substanta (clorul) este volatila, puteti lasa apa cateva ore intr-un recipient cu gura larga sau o puteti fierbe 5 minute, favorizand in felul acesta atat evaporarea clorului cat si distrugerea bacteriilor si a parazitilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Parazitii

Daca apa se clorureaza pentru a distruge o buna parte din bacterii, totusi parazitii sunt mult mai rezistenti si prezenta acestora in apa potabila este foarte putin jenata de efectele clorului. Cele mai frecvente parazitoze sunt giardiozele. Giardia este un parazit care se manifesta mai mult la copii, acestia neavand suficient dezvoltat sistemul imun al mucoasei digestive. Astfel provoaca diaree, dureri abdominale, voma, cefalee, stare generala proasta, necesitand tratament medical. La adulti aceasta infectie se manifesta ca o diaree careia i se asociaza simptomele prezente la copii, insa care dispare de la sine in 3-4 zile (in cazul in care adultul nu are sistemul imunitar afectat).

Alte parazitoze:

  • Amibiaza (dizenteria amibiana) este favorizata de rezistenta sporita a parazitului in forma chistica. Boala se manifesta in special prin diaree.
  • Strongiloidoza este o boala parazitara provocata de infectia cu parazitul Strongyloides stercoralis. O parte din persoanele infectate sunt asimptomatice, iar majoritatea prezinta leziuni cutanate si digestive. Leziunile cutanate sunt prezente la doua treimi din pacienti. Sunt caracteristice si sunt reprezentate de eruptii urticariene localizate pe fese si in regiunea taliei. Dureaza aproximativ 2 zile apoi dispar si reapar la intervale neregulate dupa o boala febrila. Migrarea larvelor prin plamani poate provoca tuse, dispnee, hemoptizie, bronhospasm. Prezenta parazitilor adulti in intestin determina tulburari digestive, diaree moderata sau severa, anorexie, greata, varsaturi. In infectiile intestinale severe ale copiilor apare sindromul de malabsorbtie.
  • Tricomoniaza este determinata de Trichomonas, producand boli intestinale si putandu-se manifesta si la alte niveluri, cum ar fi cel uro-genital.
  • Fasciolaza sau distomatoza sunt boli parazitare ce afecteaza ficatul.

Boli bacteriene

Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri