Nevoia de apa pe parcursul a 24 de ore a unui adult este de aproximativ 2,5 litri, din care 1,5 este apa ca atare , restul fiind acoperit de apa care intra in compozitia alimentelor.
Sa vedem ce cantitate de apa (in procente) contin alimentele urmatoare:
- Lapte de vaca 87,5
- Branza telemea 50,0
- Carne de vita slaba 74,0
- Peste slab 79,5
- Oua integral 74,0
- Paine integrala 44,0
- Mere si pere 83,5
- Struguri 79,0
- Pepene verde 93,0
- Nuci 7,0-8
- Tomate 92,0
Pierderile de apa ale organismului pe 24 de ore sunt tot de 2,5 litri dintre care cea mai mare parte este eliminata pe cale renala si restul prin piele, pulmon si tub digestiv.
In compozitia apei intra un numar mare de substante minerale care se regasesc si in organele si tesuturile organismului uman. Astfel exista o relatie intre substantele minerale din apa si cele din corp in sensul ca atat excesul cat si carenta unora din aceste substante din apa consumata se rasfrang pana la urma asupra concentratiei acelorasi substante din organismul uman.
Gustul apei este rezultatul continutului apei in elemente minerale si gaze dizolvate. Lipsa acestora face ca apa sa aiba un gust fad, neplacut si nu satisface senzatia de sete. Oxigenul imprima un caracter de prospetime si excesul de saruri minerale poate modifica gustul apei.
Mai multe informatii despre apa poti gasi si in articolul : Bei suficienta apa?
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară