Sa nu neglijam perele si sa preparam si un compot delicios de pere.
Ingrediente
- ½ kg pere
- 150 g zahar
- 300- 350 ml apa
- zeama de la jumatate de lamaie
Cantitatile sunt orientative deoarece difera in functie de cum doriti sa fie compotul, mai concentrat sau mai dulce.
Mod de preparare
Se curata perele de coaja si se taie in cate patru bucati ( se scobesc si in centru in prealabil) .
Zaharul se fierbe separat in apa cu putina zeama de lamaie.
Dupa ce da in fiert se adauga perele si se fierb pana acestea devin moi.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă