Acest lichior provine din coloniile olandeze si initial pentru producerea acestuia se foloseau fructe de avocado pisate.
Ingredientele de care avem nevoie sunt urmatoarele:
- batoane de vanilie
- 450 g zahar
- 330 ml apa calda
- 22 de galbenusuri
- 350 ml alcool etilic
- 170 ml apa
Mod de pregatire
Miezul unui baton si jumatate de vanilie se scobeste si se dizolva in cantitatea de apa calda si zahar mentionate. Se lasa cateva minute sa se raceasca.
Galbenusurile se amesteca bine si apoi se dau printr-o strecuratoare. Peste aceste galbenusuri se adauga apoi apa si zaharul. Se amesteca in continuare si se pun si doua albusuri.
Alcoolul se amesteca bine cu 170 ml de apa si se toarna peste lichior. Toata compozitia se pune in sticle si se tine la rece.
Aveti grija sa folositi doar oua foarte proaspete. Ca alcool se poate folosi vodka.
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!