Șampania este o băutură cu stil, rafinată. Ea este perfectă pentru ocaziile deosebite, dar și pentru momentele în care vrei să-ți dăruiești câteva clipe de răsfăț, fără vreun motiv anume. Iar pentru că sărbătorile sunt aproape și cu siguranță vei avea mai mult de o sticlă de șampanie în casă, iată câteva întrebuințări ale băuturii care o va pune în evidență. În plus, șampania desfăcută își pierde din aciditate, deci nu mai poate fi savurată. Dacă o vei folosi în combinație cu alte băuturi, vei minimiza pierderile.

French 75

Acesta este un cocktail răcoros, energizant. Este perfect ca aperitiv, înaintea mesei, dar și după masă. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 1 linguriță zeamă de lămâie;

- 1 linguriță sirop de zahăr;

- 50 ml gin;

- 200 ml șampanie.

Ginul se amestecă cu zeama de lămâie și cu siropul dulce. Toarnă amestescul în pahar și peste el adaugă cu generozitate șampania ta preferată. Invitații tăi vor adora energia pe care le-o va da această combinație deosebită.

Aperitivo

Pentru că suntem la capitolul aperitive, iată încă o rețetă perfectă de cocktail care poate fi servit înaintea meselor. Iată mai jos ingredientele:

- 50 ml bitter;

- 25 ml apă minerală;

- 100 ml spumant.

Această combinație va stimula apetitul, iar casa ta va răsuna de veselie și de voie bună.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Raspberry Fizz

O sampanie deosebită merită însoțită de ingrediente pe măsură. Pentru că ea în sine poate fi considerată un desert, iată o sugestie pentru un cocktail pe care îl poți servi în loc de dulcele tradițional de la finalul meselor:

- câteva boabe de zmeură;

- 25 ml lichior de zmeură sau din alte fructe;

- 200 ml Laurent Perrier.

Zdrobește zmeura și pune-o într-un pahar elegant. Adaugă lichiorul și umple cu șampanie. Mirosul încântător de fructe, combinat cu efervescența unui spumant de calitate va încânta simțurile. Acest cocktail apetisant este perfect pentru a-ți răsfăța invitații. Cu siguranță va fi o masă memorabilă.

Blushing Mimosa

Șampania se înțelege de minune cu fructele. Ea însăși având note fructate, folosind ingredientele potrivite, poți realiza combinații cu adevărat delicioase. Cocktailul de mai jos se încadrează în categoria băuturilor savuroase:

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Caria dentară – ce este și cum se tratează Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

- 60 ml suc de portocale;

- 30 ml suc de ananas;

- 2 linguri sirop grenadine;

- spumant brut.

Pentru a da o notă aparte băuturii, este indicat să folosești un spumant brut pentru a contrabalansa gustul fructelor. Umple 2 sferturi de pahar cu mixul de suc de fructe și adaugă licoarea efervescentă. Pentru o aromă suplimentară, poți adăuga lichior de rodie. Aceasta va fi "cireașa de pe tort" care va da o notă de savoare acestui cocktail delicios. Servește-l la distanță de masă.

Ernest Hemingway’s Death in the Afternoon

Pe cât de originală este denumirea acestui cocktail, într-atât este de special gustul. Pentru realizarea acestuia, ai nevoie de doar 2 ingrediente: absinth 40 ml și sampanie 200ml. Combinația celor două băuturi va avea ca rezultat final o băutură de culoare lăptoasă, cu un gust deosebit. Acest cocktail cu tradiție va cuceri, astfel că va trebui să te asiguri că ai suficiente sticle pentru a prepara mai multe, căci, cu siguranță, toată lumea va mai dori.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Sursa foto: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri