Pentru a te bucura de proprietățile acestei băuturi, trebuie să știi ce fel de ceai ți se potrivește, care sunt beneficiile acestuia și cum poate fi consumat.

Ceaiul este o băutură care poate fi savurată oricând, având o mulțime de beneficii pentru corpul uman. Însă pentru a te bucura de proprietățile acestei băuturi, trebuie să știi ce fel de ceai ți se potrivește, care sunt beneficiile acestuia și cum poate fi consumat. Așa că îți venim în ajutor și îți prezentăm trei dintre cele mai populare ceaiuri – cel negru, cel verde și celebrul ceai de fructe. 

Ceaiul verde

Ceaiul verde este obținut din planta Camelia Sinensis și este originar din China, însă în prezent, acesta este cultivat și în India, dar și în alte țări din Asia de Est. Acest tip de ceai este obținut din frunze neoxidate, ceea ce înseamnă că acesta conține o mare cantitate de polifenoli, antioxidanți benefici pentru sănătatea organismului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Ceaiul verde ajută la reglarea nivelului de colesterol și la scăderea riscului de apariție a diabetului de tip 2, reducând nivelul de glucoză din sânge. Studiile au dovedit că un consum regulat de ceai verde poate duce la îmbunătățirea funcțiilor cognitive ale creierului, cum ar fi capacitatea de memorare, atenția sporită și viteza de reacție.

De asemenea, ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii și anticarcinogenice și poate ajuta la ameliorarea unor boli de piele, cum ar fi psoriazisul sau dermatita.

Totuși, ceaiul verde nu trebuie consumat pe stomacul gol, deoarece poate crește nivelul de aciditate din stomac. Ceaiul verde poate fi consumat între mese sau seara, înainte cu două ore de culcare, deoarece ajută la reducerea nivelului de stres și îmbunătățește somnul.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

Ceaiul negru

Ceaiul negru este extrem de popular în întreaga lume și este adeseori preferat în locul cafelei, deoarece are un conținut de cofeină destul de ridicat. De obicei, o porție de ceai negru poate conține între 14 și 70 mg de cafeină, pe când o ceașcă de cafea poate conține o cantitate de 60-175 mg de cofeină.

Ceaiul negru conține mai puțin antioxidanți decât ceaiul verde, însă este bogat în vitamine și minerale, precum potasiul, iodul, fosforul, fluorul, vitamina C și complexul de vitamine B, foarte importante pentru buna funcționare a organismului și pentru o stare de sănătate excelentă.

Studiile au dovedit că persoanele care consumă trei cești de ceai negru pe zi sunt mai puțin predispuse afecțiunilor cardiovasculare. De asemenea, consumul regulat de ceai negru poate să reducă apariția cancerului de prostată, dar și a celui ovarian.

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul curat! Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite

Consumul excesiv de ceai negru poate provoca stări de insomnie și este contraindicat persoanelor care suferă de afecțiuni gastrice, deoarece poate să provoace creșterea cantității de acid gastric.

Ceaiul de fructe

Ceaiul de fructe are o aromă subtilă şi extrem de plăcută, având efecte terapeutice pe măsură. Răceala și gripa pot fi ținute la distanță, dacă obișnuiești să bei câte o cană de ceai de fructe în fiecare zi. În plus, ceaiurile de fructe oferă energie organismului, datorită conținutului bogat de zaharuri și vitamine.

De asemenea, ceaiul de fructe, în special cel de fructe de pădure, este recomandat pentru detoxifierea organismului, deoarece conține anumite substanțe care colectează toxinele și colesterolul. 

Așadar, consumul de ceai are o mulțime de beneficii. Antioxidanții din ceai te ajută să îți protejezi organismul împotriva factorilor care cauzează apariția cancerului, iar consumul regulat de ceai scade riscul atacurilor cerebrale. De asemenea, ceaiul nu are calorii, așa că este recomandat pentru orice dietă, mai ales pentru curele de detoxifiere. Dacă vrei să îți faci provizii de ceaiuri pentru sezonul rece, ține minte că acum găsești o mulțime de ceaiuri pe Carrefour.ro.

Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Foto fr si main: Photo by Manki Kim on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri